Konfirmationer i Østbirk/Yding flyttes til august

(Genrefoto)
(Genrefoto)
Konfirmationer i Østbirk/Yding flyttes til august
21. 03 2020
I mange år har det været tradition for, at Østbirk og Yding Kirker har haft konfirmationer Bededag og de efterfølgende to dage. Men i år bliver det anderledes. I år rykkes konfirmationerne til august måned grundet Corona virus.

Af sognepræst Lone Buhl Pedersen

Konfirmationer rykkes således At den nuværende 7. årgang konfirmeres således:

• lørdag 29. august i Østbirk kirke kl. 9.00: Vestbirk Friskole v/Lone Buhl
• lørdag 29. august i Østbirk kirke kl. 10.45: Østbirk skole 7.A v/Lone Buhl
• lørdag 29. august i Yding kirke kl. 12.30: Konfirmanderne fra Yding mv. v/Lone Buhl
• søndag 30. august i Østbirk kirke kl. 10.00: Østbirk skole 7.B v/Peter Tast

Det bliver anderledes – men det bliver så godt. Jeg glæder mig så meget.

Konfirmationen skal jo være en glædelig dag. Vi skal alle sammen gøre vores til at de unge mennesker får en god dag. Det er sådan en dag, hvor mor og far må ”stramme sig op” og ikke skændes. Det er sådan en dag, hvor vi andre må sætte os selv lidt til side for at give konfirmanden plads.

Det er sådan en dag, vi med glæde skal huske tilbage på. Konfirmationen – åh vi håber alle, at det for enhver bliver en glædelig dag. Så selvfølgelig skal det ikke være her til maj, hvor der ville være en stor risiko for, at vi ville smitte hinanden med Corona virus.

Konfirmationen skal da være en dag, hvor farmor tør komme. Konfirmationen skal være en dag hvor kirken bliver stuvende fyldt med konfirmander og gæster, der synger så taget løfter sig. Konfirmationen skal være en dag, hvor vi i ren glæde knuser og krammer konfirmanden og hinanden.