Konfirmationer i Østbirk/Yding sogne

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Konfirmationer i Østbirk/Yding sogne
15. 04 2019
Til konfirmationen skal den fine kjole frem. Skoene bliver pudset. Præsten får ny, helt ren og hvid pibekrave på - for konfirmationen er en særlig dag. Konfirmationen er en Mærkedag.

En mærkedag er en dag man sådan rigtig kan mærke. En dag, der efterlader sig spor. En dag, der mærker os - som sætter et aftryk på os - måske et aftryk som man ikke kan se med øjnene, men som er inde i hjertet. Det er dér de vigtigste mærker findes.

En mærkedag er en dag, som vi lægger mærke til. En dag, hvor vi mærker de kærlige ord, der bliver sagt og alt det, der ligger bag dem.

Sådan en dag er konfirmationsdagen

Konfirmationsdagen er en særlig dag for konfirmanden men også en særlig dag for deres forældre og alle dem, for hvem konfirmanden betyder noget ganske særligt.

Det er ikke fordi at ”Verden står stille” på Mærkedage – der er stadigvæk en kæreste, der kan finde på at slå op. En veninde, der kan sladre om en. Forældre, der bliver skilt eller forældre, der ”hakker” på hinanden. En Bedstefar, der er død og som man savner. Alt det uskønne er der også – men på en Mærkedag skal det uskønne og sorgerne trænges i baggrunden. Mærkedage gør dagen til en særlig skøn dag. Mærkedage er noget vi kan hjælpe med at give til hinanden.

Hvilket mærke vil jeg gerne efterlade mig i verden og på mine børn?  Sådan tror jeg ofte vi forældre tænker. Sådan kan vi alle have godt af at tænke: Hvilke mærker ønsker jeg at sætte?

Jeg håber at I alle, familie, venner naboer med flere, at I vil gøre jeres til, at enhver konfirmand får en Mærkedag, de aldrig vil glemme.
Har du et telegram eller en sød hilsen. Præstegården er åben, mindst en time, inden enhver konfirmation - kom og læg et telegram, en rose eller andet i konfirmandernes poser.

I Østbirk Præstegård kan man om fredagen lægge i poserne til alle dagenes konfirmationer

Datoer og sted for konfirmationer

Bededag 17. maj - Østbirk kirke 9.00, Friskolen, Østbirk kirke 11.00, 7.a.
Lørdag 18. maj - Yding kirke 10.00
Søndag 19. maj - Østbirk kirke kl. 10.00 7.b.

Gid ingen af os nogensinde kommer til at tænke småt om os selv og hinanden. Gid glæden får plads, gid troen på alt det gode må være stærk. Og gid Gud vil give os liv og lys og gøre os glade. Så mærkedagene, som vi rigtig kan mærke, må være mange. Stort tillykke med konfirmationen her om lidt.