Krigssejlerne der blev glemt efter 2. verdenskrig

Krigssejlerne der blev glemt efter 2. verdenskrig
09. 03 2018

Omkring 135.000 søfolk i handelsflåden, de såkaldte krigssejlere, sejlede under 2. verdenskrig livsvigtige forsyninger og krigsmateriel for de allierede. Ca. 13.000 af disse krigssejlere var danske søfolk - de første frihedskæmpere - som enkeltvis, eller som samlet skibsbesætning, deltog aktivt i kampen mod tyskerne, længe før modstandskampen for alvor kom i gang her i landet. Danmark mistede 69 handelsskibe, og omkring 2100 danske søfolk omkom fra 1939 – 1945.
 Hans Dal - der selv har dykket ved et velbevaret vrag af et handelsskib, SS-Thistlegorm – holder et spændende foredrag om de danske krigssejlere, der blev glemt efter 2. verdenskrig, og om tilværelsen om bord på et handelsskib, iIllustreret med tegninger, billeder og filmoptagelser fra foredragsholderens dykning ved SS-Thistlegorm.
 Foredraget finder sted på Hovedgård Bibliotek, tirsdag den 20. marts, kl. 19. Det er arrangeret i et samarbejde mellem Hovedgård Bibliotek og bibliotekets brugernævn. Der er mulighed for at købe billet i forvejen på www.horsensbibliotek.dk og på kommunens biblioteker.

smileyFølg Østbirk Avis Østjyds Avis på Facebook her!