KulisseLageret løfter sløret for et alsidigt musikprogram i efteråret

KulisseLageret løfter sløret for et alsidigt musikprogram i efteråret
01. 07 2018
Når sommeren går på hæld i august, starter byens musikspillested op med den hidtil mest alsidige koncertsæson, som rummer alt fra intime klub-koncerter, alternative koncertlokationer og, ikke mindst, Horsens’ nye festival, Wall of Sound

Gennem mange år har KulisseLageret udviklet rollen som lokalt spillested fra at være et rum med et lydanlæg, en scene og en bar til at være en af byens mest aktive kulturmagere - godt hjulpet på vej af diverse samarbejdsprojekter, samt som hjemsted for Horsens koncertarrangørforeninger.
 På selve spillestedet kan man ugentligt opleve et udbud af udvalgte koncerter med både nye og erfarne navne, og i alle afskygninger af den rytmiske musikgenre; rock, pop, blues hiphop, elektronisk musik og meget mere. Senest offentliggjort er en dobbeltkoncert med karrierekanon-vinderen Moody og lokale Gwænno, samt en aften med ord-ekvilibristen Bo Evers, bakket op af Djange Reinhardt-inspirerede Gypsy Vendetta.
 Særligt for lige denne sæson er desuden en højk grad af gendannese bands, der har kult-status blandt musikkyndige: 90ernes funk-pop legender Zapp Zapp, New Orleans-trioen Sp/Just/Frost, hiphop-gruppen Østkyst Hustlers og et af 68-generationen hovednavne; Beefeaters - i en 2018-udgave.
 KulisseLageret er derudover tovholdere på koncertrækken ”Lydhør”, som skal afprøve og gerne videreudvikle det klassiske koncertformat i kommunen, i tæt samråd med et rutineret Advisory Board. Flere koncert er i støbeskeen, men allerede nu kan man se frem til en cross-over koncert med singersongwriter Ida Wenøe og strygerensemblet Who Killed Bambi i november, præsenteret i samarbejde med Brædstrup Bibliotek i den gamle byrådssal.
 Spil Dansk dagen 1. november fejres med Pernille Rosendahl med trio i Vor Frelsers Kirke, og der er planlagt 4-5 pop-up koncerter i Kuben, sammen med Mærk Byen og Cityforeningen.
 Og endelig er spillestedet gået ombord i byens nye festival-satsning, Wall Of Sound, sammen med Horsens Kommune, Fængslet og Horsens & Friends, hvor området foran Fængslet omdannes til en 2-dages festival i start-september. Programsætningen sigter langt ud over byens grænser, og rummer bl.a. Minds of 99, Scarlet Pleasure, Veto og Bikstok, samt svenske Jenny Wilson blandt hovednavnene, foruden nye, toneangivende navne som Emil Kruse, Rest In Beats og Marvelous Mosell.
 Første koncert på selve KulisseLageret bliver 25. august, hvor foreningen Hard Rock Horsens har inviteret folke-metal bandet Svartsot forbi, i anledning af Middelalderfestivalen.
Og kan man ikke vente helt så længe, kan man lørdag d. 4. august opleve talentprojektet Sommerproduktionen, skabt sammen med Komediehuset og Horsens Ny Teater, hvor 40 unge skaber og leverer en rocket fortolkning af ”Snehvide”.