Landbruget er populært

Stine Lillelund, bornholmeren Asger Due, Katrine Lange Jørgensen, Morten Jensen og Esben Kildsgaard er en håndfuld af de mange elever på Bygholm Landbrugsskole i øjeblikket.
Stine Lillelund, bornholmeren Asger Due, Katrine Lange Jørgensen, Morten Jensen og Esben Kildsgaard er en håndfuld af de mange elever på Bygholm Landbrugsskole i øjeblikket.
Landbruget er populært
08. 04 2018
Bygholm Landbrugsskole oplever en stor søgning og har elever fra hele landet

Landbruget har haft nogle vanskelige år, men alligevel er interessen for at komme til at arbejde med landbrugserhvervet enten direkte i stalde eller på marker eller i følgeerhverv som konsulent eller dyrlæge stor.
Det oplever man tydeligt på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens. Skolen har flere elever end længe, men det giver samtidig udfordringer.
 - Vi har her i foråret 215 elever, og det er mange år siden, vi har haft så mange, siger en tilfreds forstander, Kaj Højgaard.
 Omvendt giver det skolen store udfordringer ikke mindst omkring boligerne, da langt hovedparten af eleverne ønsker at bo på skolen og være en del af det sociale samvær uden for den almindelige skoletid.
 - Det kniber med pladsen, og alt er belagt i øjeblikket, men det tager vi hånd om, og selvfølgelig får vi plads til alle elever, noterer Kaj Højgaard, der samtidig fortæller, at der i år skal investeres i en renovering af de fysiske rammer til undervisningen.
 - Omgivelserne skal passe til den moderne skole vi er og vores mål om at uddanne fremtidens landmænd – og helst flere af dem.

Mange EUX-elever
I de senere år har Bygholm Landbrugsskole fået opbygget et ry, der betyder, at skolen henter elever fra hele landet. Og der er virkelig tale om hele landet. Bornholm hører med, og de unge landbrugsstuderende fra solskinsøen har fået smag for Horsens-skolen.
 - Mange elever kommer langvejs fra. I øjeblikket har vi faktisk 11 bornholmere, og vi har også en del elever fra Nordjylland, fortæller Kaj Højgaard.
 19-årige Asger Due er en af dem, der tager turen fra Bornholm til Bygholm Landbrugsskole i arbejdet på at komme videre som landmand formentlig med fokus på svin og planter, og han er normalt kun på Bornholm en gang om måneden, og hans melding om valg af skole er klar:
 - Vi skal under alle omstændigheder væk fra Bornholm, og så gælder det om at tage det rigtige sted hen, og Bygholm er en rigtig god skole med dygtige lærere, og vi har et godt socialt liv i fritiden mellem både nye elever og dem, der er længere i uddannelsen, lyder det fra Asger Due.
 Ud over de elever, der er på den direkte landbrugslinje, er der i øjeblikket 58 elever på EUX-linjen, der er en kombination af gymnasiet og landbrugsuddannelsen. Blandt dem er 17-årige Katrine Lange Jørgensen, der stammer fra Juelsminde:
 - Med EUX får jeg både studentereksamen og landbrugsuddannelsen, og så har jeg mulighed for senere at vælge, om jeg vil være landmand eller læse videre til måske dyrlæge.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!