Landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp

Thomas Nickolajsen, Tanja Stöcker og Gert Junge klar til at samle ind i Søvind.
Thomas Nickolajsen, Tanja Stöcker og Gert Junge klar til at samle ind i Søvind.
Landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp
04. 11 2018
Søndag 4. november blev der samlet ind til hjælp for flygtninge i bl.a. Bangladesh, Syrien og Sudan. Pengene skal hjælpe de nødstedte mennesker i deres nærområder.

Avisen havde sat Tanja Stöcks stævne i på hendes bopæl i Søvind. Tanja er koordinator for indsamlerne i det vi kender som gamle Gedved kommune.

Her havde hun sammen med familien dækket op til hyggeligt morgenbord for indsamlerne i Søvind. Tanjas mand Gert Junge er også en del af holdet, men er svagtseende og som han spøgefuldt siger:

- Jeg kan ikke finde postkasserne og ligge en brochure i, når der ikke er nogen hjemme på adressen. Jeg skal nok finde døren og ringeklokken, men ikke postkassen.

Derfor har Gert fået tildelt en ledsager fra kommunen så han også kan komme ud og samle ind for Dansk Flygtningehjælp.

Tanja Stöcks er et kendt ansigt i lokalområdet, da hun er lærer på Søvind skolen. Da avisen går rundt med Tanja på hendes rute, reflekterer hun over om det er en fordel eller ulempe, at være et kendt ansigt og hun siger:

- Jeg har tænkt om det er en fordel at folk kender mig når jeg ringer på deres dør og beder om et bidrag til indsamlingen. Jeg er vist nået frem til at det er en fordel, da det er nemmere at få folk i tale og til at give et bidrag når de ved hvem jeg er, griner hun og vi fortsætter til det næste hus.

Der deltog i alt 16 indsamlere på de 16 ruter i Søvind, Tvingstrup, Østbirk, Vestbirk, Gedved og Hovedgård, som alle gav tre timer af deres tid til at hjælpe flygtninge.

Tilsammen fik de indsamlet 15.907 kr. ind i kontanter og 4.325 kr. via mobilepay. Indsamlerne vil gerne takke Søvind Lokalbrugs for at sponsorere juice, frugt og guf, så de ikke gik sukkerkolde.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook