Langelinie-Trolden går på pension

Thomas Dambos værk Trolde Troels, da han blev indviet i 2015.
Thomas Dambos værk Trolde Troels, da han blev indviet i 2015.
Langelinie-Trolden går på pension
13. 10 2020
Efter efterårsferien siger den store trold på Langelinie farvel til Horsens med afskedshilsner og foto-kavalkade. Troels bliver fulgt op af nye kunstinstallationer på området i både 2021 og 2022.

Trolden Troels med de store fødder, den buttede krop og det strittende hår har siden foråret 2015 stået på Langelinie og skuet ud over fjorden. Trolden er oprindeligt skabt til området af genbrugskunstner Thomas Dambo, som siden da har rejst verden rundt for netop at bygge genbrugstrolde og sætte fokus på bæredygtighed. Trolden Troels var den blot tredje af Dambos nu mange trolde.

Afsted på trolde-pension

Troels har altid været en midlertidig installation. Bygget af genbrugsmaterialer og med en relativt kort levetid, og derfor er tiden nu kommet, til at Troels skal på "trolde-pension".

- De sidste fem år har Troels skabt smil og mange gode stunder for store og små på Langelinie, og jeg ved, at mange horsensianere har et tæt forhold til den store trold. Det er nok også derfor, at han med tiden har fået sin helt egen Google-pin. Men han er desværre så træt og slidt nu, at vi ikke kan reparere på ham mere. Derfor bliver han taget ned i løbet af efteråret, fortæller projektkoordinator i MÆRK Byen, Henriette W. Ipsen.

Kom og sig farvel til Troels

Sammen med MÆRK Byen kan du være med til at sende Troels godt afsted på trolde-pension. I løbet af efterårsferien inviteres både store og små horsensianere til at kigge forbi Langelinie og skrive en lille afskedshilsen direkte på den store trold. Det kan fx være en lille afskedssalut, en historie om et trolde-øjeblik eller andre fine afskedshilsner, som kan skrives direkte på den store krop.

Sideløbende med afskedshilsnerne indsamler MÆRK Byen de bedste fotos og yndlingsøjeblikke med Troels til en lille foto-kavalkade, så vi i fællesskab kan sende den store trold godt afsted.

Læs mere om afskedshilsen og foto-indsamling på MÆRK Byens Facebook-side.

Nye kunst- og legeinstallationer til Langelinie

Trolden Troels bliver ikke den sidste installation på Langelinie. Allerede i 2021 kommer der en ny installation kaldet "Havnen", og i 2022 lander der et helt nye kunstværk på området, skabt af kunstnergruppen Randi og Katrine.

- Vi er stadig i den spæde opstart, men vi glæder os rigtig meget til at se de første skitser og ideer fra Randi og Katrine, som bl.a. er kendt for at skabe farverige og interaktive værker til byens rum. Med et nyt kunstværk af Randi og Katrine tager vi afsæt i vores gode erfaringer med kunst-troldene og kunst i byens rum, fortæller kultur- og eventchef Lasse Schuleit.