LÆSERBREV: Bevar genoptræningspladser på Horsens hospital

Steen Thomsen Regionsrådsmedlem, DF
Steen Thomsen Regionsrådsmedlem, DF
LÆSERBREV: Bevar genoptræningspladser på Horsens hospital
28. 08 2019
I september måned skal regionsrådet desværre behandle et absurd besparelsesforslag om at lukke genoptræningssengene på Horsens hospital for patienter, der er blevet opereret for en blodprop i hjernen. I stedet flyttes sengene iflg. forslaget Viborg.

Af Steen Thomsen
Regionsrådsmedlem, DF
Folketingskandidat i Østjylland
Sundgårdsvej 22
8700 Horsens

Det vil betyde, at når horsensianere får en blodprop i hjernen, skal de efter operation i Skejby fremover flyttes til Viborg i stedet for hjemhospitalet i Horsens, hvis de ikke er klar til at komme hjem direkte efter operationen.

Det vil være til stor gene for både patienter og pårørende. Hjerneskadede patienter, der er indlagt til genoptræning, kan typisk ikke tåle langvarige besøg. Men hvis forslaget vedtages, skal pårørende fremover køre til Viborg til de hyppige og korte besøg.

Ligeledes skal genindlæggelser ske i Viborg i stedet for i hjemhospitalet i Horsens, som det sker i dag.

Alle talte i valgkampen om nærhed. Derfor virker forslaget om at centralisere de lokale genoptræningspladser tåbeligt og vil være et løftebrud fra alle der i valgkampen har talt om nærhed.

Dansk Folkeparti har derfor indsendt et forslag om at droppe denne centralisering og i stedet bevare pladserne i Horsens og vi håber, at de øvrige partier i regionsrådet er med på dette.