LÆSERBREV: Fællesskab og udsyn

Paw Amdisen
Paw Amdisen
LÆSERBREV: Fællesskab og udsyn
08. 05 2019
Er der to ting, der mangler i dansk og europæisk politik lige nu, så er det fællesskab og udsyn. Det heldige er, at vi nu har muligheden for at sætte netop disse to grundværdier højt på den politiske dagsorden. Vi skal nemlig stemme og dermed sætte retningen for de næste mange år i Danmark og Europa.

For SF er det afgørende, at vi får sat en ny retning, hvor stærke fællesskaber og globalt udsyn bliver omdrejningspunktet.

Uanset om vi taler om den stigende ulighed, hvor kontanthjælpsloftet masseproducerer fattige familier og børn på samlebånd eller om den stadig mere pressede velfærd, hvor normeringerne bliver dårligere og sparekravene mere og mere groteske, så står det klart, at vi har brug for et styrket fællesskab.

Og uanset om vi taler om fattigdom, krig og klimaforandringer, der skaber flygtningestrømme mod Europa eller om en grøn omstilling, der halter gevaldigt – her fem minutter i lukketid – så står det også klart, at vi brug for meget mere globalt udsyn i stedet for snæversyn og utilstrækkelige, nationalpopulistiske løsninger.

Derfor stiller jeg op til det kommende folketingsvalg. Og jeg håber, at du vil være med til bære disse værdier ind i folketinget med din stemme. Det er der nemlig brug for, hvis vi skal finde gode og bæredygtige løsninger på de mange udfordringer, vi står over for lokalt, nationalt og globalt.

Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens