LÆSERBREV: Familier skal betale mindre i skat

David Munk-Bogballe. Folketingskandidat (C) Østjylland. Foto: Facebook
David Munk-Bogballe. Folketingskandidat (C) Østjylland. Foto: Facebook
LÆSERBREV: Familier skal betale mindre i skat
11. 05 2019
Danskerne skal have større frihed til at indrette sig, som de ønsker. Særligt familier skal have et større økonomisk råderum, så det bliver muligt at bruge mindre tid på at arbejde og mere tid sammen med ældre familiemedlemmer og børn, mens de er små.

Registreringsafgiften skal skrottes, så flere kan få råd til en god, sikker og miljøvenlig familiebil. Grundskylden og ejendomsværdiskatten skal udfases, så man ikke skal frygte at blive beskattet ud af sit eget hus, hvis man tilfældigvis bor et sted, hvor boligpriserne er høje. Arveafgiften skal også afskaffes, for det skal kunne betale sig at spare op til næste generation, og staten skal ikke tjene penge på, at ens nære går bort.

Der er en afgørende kamp at kæmpe på vegne af Danmarks mange familier, for der skal skabes frihed og økonomisk råderum til, at man kan indrette sig anderledes, end hvad velfærdsstatens smalle sti af tilbud med dårlige normeringer, travlhed, vakuumpakket mad, sjældne bade og ubrugelige nationale tests tillader.

Der skal også ryddes op i skattesystemet. Imens SKAT slipper af sted med at lave fejl på fejl, at opkræve alt for meget i skat, at udbetale milliarder af kroner til svindlere og at opgive at inddrive gæld, fordi IT-systemerne ikke virker, må almindelige skatteborgere ikke alene betale regningen for fejlene, de må også trækkes med et uigennemskueligt virvar af fradrag og et TastSelv-system, der kan være svært at finde rundt i.

Det skal der gøres noget ved. Der skal skæres ned i antallet af fradrag, ikke fra den ene dag til den anden, men via en kontrolleret udfasning, og i stedet for forskellige skattesatser skal der for alle indføres en flad skat på indkomst. Det vil indebære et opgør med topskatten, der i dag betyder, man straffes skattemæssigt for at yde en ekstra indsats, når man går på arbejde. Det vil samtidig betyde, at en almindelig lønmodtager vil kunne regne sin skat ud på hjørnet af en serviet.

Et forenklet skattesystem vil derfor gøre det muligt at stoppe den umyndiggørelse af borgerne, det er, når staten trækker indkomstskatten hos arbejdsgiveren, inden lønnen overhovedet er gået ind på lønkontoen. Det er en ret, SKAT ikke længere skal have. Derimod skal indbetalingen af indkomstskat være den enkelte lønmodtagers ansvar, ligesom det er den enkeltes ansvar at betale husleje, afdrag til banken, forsikringer, strøm, vand, fitnessmedlemskab, børnehave og telefonregning.

Det vil skabe en bedre balance og genoprette forholdet mellem borgerne og staten, for vi må ikke glemme, hvem der er til for hvem.

David Munk-Bogballe
Folketingskandidat (C) Østjylland
Telefon: 30398502