LÆSERBREV Luk regionsrådene og red patienterne

Steen Thomsen. Folketingskandidat i Østjylland, DF
Steen Thomsen. Folketingskandidat i Østjylland, DF
LÆSERBREV Luk regionsrådene og red patienterne
15. 05 2019
I disse dage fyres første runde af sundhedspersonalet på Aarhus Universitetshospital og hospitalet skal nu undvære yderligere sygeplejersker, der i forvejen er underbemandet.

Fyringerne skyldes, at økonomien på det nye hospital igen er løbet løbsk. Jeg er regionsrådsmedlem for DF og først fik vi at vide, at budgettet var overskredet med 325 mio. Få uger efter kunne regnedrengene fortælle os, at budgetoverskridelsen nu er eksploderet til over 1 mia. kr. Det er katastrofalt for medarbejdere og patienter på hospitalet og i hele region Midtjylland.

I øjeblikket kører det sædvanlige abespil om hvorvidt staten eller hospitalet/regionen skal hænge på den enorme ekstraregning. Hvis regningen forbliver på hospitalet/regionen, vil det gå voldsomt ud over patienterne.

I DF ønsker vi, at regionsrådene skal nedlægges. Dermed bliver der sammenhæng mellem den, der har ansvaret og den, der betaler: Sundhedsministeriet. Og vi undgår, at patienterne bliver gidsler i en uskønt abespil mellem regionsråd og staten.

Vi har set det før: Da regionens letbane i Aarhus blev dyrere end forventet, skulle pengene findes i samme kasse og derfor blev mange blå regionsbusser i provinsen slagtet i fjor.

Stop abespillet og kassetænkningen. Luk regionsrådene og red patienterne.

Steen Thomsen
Folketingskandidat i Østjylland, DF
Regionsrådsmedlem
Sundgårdsvej 22
8700 Horsens