LÆSERBREV. Valgforsker tager fejl: Konservative får et mandat

Finn Gade Knudsen – Lokalformand for de Konservative i Horsens
Finn Gade Knudsen – Lokalformand for de Konservative i Horsens
LÆSERBREV. Valgforsker tager fejl: Konservative får et mandat
11. 05 2019
Tirsdag den 7. maj, kunne man på Folkebladets hjemmeside læse en artikel, hvor man havde interviewet valgforsker Jørgen Elklit, om hans forudsigelser for det kommende valg. Her kunne man så forstå, at han ikke havde fidus til Mona Juul eller for den sag de øvrige Konservative kandidater og han forudser, at vi mister det Konservative mandat i Østjylland.

Nu har jeg så været i gang med at botanisere i tidligere valgresultater for Østjylland. Det er jo sådan noget en valgforsker skal, for at kunne kalde det forskning, og komme med mest rigtige udsagn. Kigger vi på de Konservative resultater i Østjylland, for de sidste tre Folketingsvalg, så er der en ting der står ret klart. Østjylland ligger i gennemsnit et procentpoint under landsresultatet, når vi kigger på de Konservative. For mig er det svært at se, at vi derfor ikke også denne gang vil få gavn af en fremgang på landsplan.

Kigger vi så på personlige stemmer versus listestemmer, har vi i de tre valg lagt på et gennemsnit på 51 procent listestemmer. Stemmer man må forvente ikke stemmer Konservativ på grund af lokale kandidater, men på grund af landspolitikken. Det giver mig endnu en indikator på, at selv med et kandidathold, som vi må forstå på Jørgen Elklit ikke skiller sig ud, så er der håb forude.

I Horsens har vi en stærk kandidat i Anders Krojgaard Lund, som har været massivt på landsdækkende tv, hvor han har kommenteret på det Amerikanske valg, og efterfølgende på hvordan det går i Amerika. Samtidig har vi Mona Juul der bor i Horsens, som har været direktør i en af Danmarks største reklamebureauer i Danmark, og som har haft sæde i News & Co på landsdækkende tv. Af de andre kandidater kan vi nævne Ali Aminali, der har været massivt brugt i både radio og tv, hvor han dækker integrationsspørgsmålene ganske godt. Så ærligt syntes jeg vi har et stærkt hold, med mange stærke og skarpe kandidater.

Derfor tør jeg godt gå i rette med valgforskeren og sige – jo vi får et Konservativt mandat i Østjylland.

Finn Gade Knudsen – Lokalformand for de Konservative i Horsens
Sundvej 17, 3tv – 8700 Horsens
24799625
Finn.gade.knudsen@gmail.com