Levende legender kommer til Gedved Musikforening

Gedved Kultur- og Medborgerhus
Gedved Kultur- og Medborgerhus
Levende legender kommer til Gedved Musikforening
13. 03 2019
For mange i den ældre generation klinger navnet Burnin Red Ivanhoe absolut bekendt, hvorimod den yngre generation måske ikke kender navnet. Ingen tvivl om deres betydning i dansk musik igennem 50 år. I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven.

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd, en særlig holdning til det at spille musik for publikum.

Historien

I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. Udover i Skandinavien har de været i UK, Tyskland, Frankrig og Indien. De har spillet koncerter og været på koncertturneer med blandt andre Uriah Heep, Incredible Stringband, Jimi Hendrix og Black Sabbath. De har desuden medvirket i mange radio- og tv-programmer foruden i flere film. Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ”M144” har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

I dag

Kim Menzer og Karsten Vogel er som altid i front med både vokal og mange instrumenter. Med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er én af landets stærkeste rytmegrupper på plads, og med Jens Runge som guitarist og sanger er der sikkerhed for et nyt og meget energisk Burnin men også et Burnin, der bygger på sine egne traditioner og hele musikalske væremåde. Lone Selmer, der som det nu sjette medlem både spiller keyboard og synger, giver fylde og nye muligheder både i de musikalske arrangementer og i et til stadighed overraskende sceneshow.

Koncerterne

Med sange som ”Ivanhoe i Brøndbyerne”, ”Tingel-tangel manden”, ”Rotating Irons” og ”Kaj” på programmet spiller Burnin Red Ivanhoe sig lige ind i tre danske generationers musikalske hjerter. Repertoiret er desuden blevet styrket med flere overbevisende nye numre. Fælles for alle Burnin-job er - udover dette klassiske sæt sange - stor spilleglæde, musikalsk slagkraft, opfindsomhed, mærkelige instrumenter og et uberegneligt sceneshow.

Så hvis du skal med en tur ned af memory lane og have den ægte vare, er der koncert i Gedved Kultur- og Medborgerhus fredag 10. maj kl. 20.