Loge 24 Eranthis fejrer 80 års stiftelsesdag med uddeling af donationer

Loge 24 Eranthis fejrer 80 års stiftelsesdag med uddeling af donationer
08. 03 2018

Den 6. marts 2018 kunne Odd Fellow søsterloge 24, Eranthis fejre 80 års stiftelsesdag. Mærkedagen blev markeret den 7. marts, hvor der var planlagt at donere 30.000 kr. til lokale, som gør en indsats for de trængende i samfundet.
 Udover donationsmodtagerne var Borgmester Peter Sørensen inviteret til ordensbygningen på Borgergade i Horsens og kl. 14.00 blev søstre som gæster bedt om at gå til loge-salen, hvor overrækkelsen foregik.
 Overmester Karen Madsen bød velkommen og beskrev ganske kort Odd Fellows historie samt grundprincipper for ordenens virke. Ordlyden af principperne lyder måske gammeldags, men i dagens velfærdssamfund er der stadig brug for, ”at være mod andre, som du ønsker andre skal være mod dig og dine”.
 Gennem arrangementer med bl.a. foredrag og musik, har loge 24, Eranthis, samlet 30.000 kr. som søstrene havde valgt at donere til lokale foreninger, som gør en forskel for tidens trængende. Der blev således givet 10.000 kr. til Heart & Soul i Horsens, 10.000 kr. til Børnenes Kontor i Horsens, 5.000 kr. til Kirkens Korshær i Horsens samt 5.000 kr. til Frivillige ved Hospice Gudenå i Brædstrup.   
 Herefter talte Borgmester Peter Sørensen til såvel søstre som gæster, hvor han startede med at lykønske søsterlogen med jubilæet. Han talte om Odd Fellows grundværdier og betydningen af dem i nutiden samt vigtigheden af, at kunne omsætte ord til handling under tilpasning til tidens krav. Resultatet kunne ses i forhold til dagens donationer.
 Det officielle arrangement blev afsluttet med en reception, hvor der blev serveret ”bobler” og kransekage. 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!