Lokale fonde opfylder stort ønske hos rollespillere i Horsens

Lokale fonde opfylder stort ønske hos rollespillere i Horsens
07. 06 2018

Takket være fondsmidler fra fire lokale fonde, kan de frivillige i Vitar Horsens Rollespilslaug nu spare tid og kræfter, når de skal fragte og bygge en hel by til de månedlige liverollespil i Boller Overskov 
 Med støtte fra fire lokale fonde, er det lykkes Vitar Horsens Rollespilslaug at få samlet 25.000 kroner sammen til en hårdt tiltrængt ny trailer.
 Det har vakt stor jubel blandt de frivillige, som hver måned pukler med at fragte middelaldertelte, bymure, en kro, våben og andre rekvisitter til Boller Overskov, når der skal spilles liverollespil mellem træerne. 
 - For cirka to år siden måtte vi indse, at den store trailer, som vi brugte til at køre grejet i, var kaput i sådan en grad, at den ikke længere kunne repareres. Siden da har transport og opstilling til hvert spil krævet flere biler, mange ekstra ture og mandetimer, fordi vi var nødt til at fragte vores rekvisitter i flere privatbiler og små trailere, forklarer Lasse Romedahl Kristiansen, som er frivillig og Game Master ved det månedlige rollespil.
Indviet i weekenden
 Derfor var glæden naturligvis stor, da foreningen i begyndelsen af maj fik tilsagn fra den sidste fond, som sikrede det fulde beløb til en ny, stor trailer, der kan rumme det meste grej i én enkelt tur.
 I weekenden den 19.-20. maj blev traileren taget i brug for første gang, og det var noget, der kunne mærkes blandt de frivillige i foreningen.
 - Vores nye trailer har gjort opstilling og nedpakning til spil meget nemmere. Hvor vi før havde brug for 2-3 biler, som lå og kørte ture frem og tilbage med grejet, så er den nye trailer så stor, at vi denne gang kunne nøjes med én enkelt tur. Det er en kæmpe forbedring for os, fordi vi nu kan spare både tid og dyrebare kræfter. Det vil vi jo hellere bruge på selve spillet, for det er jo det, vi brænder for, siger Lasse.
 Han og resten af Vitar Horsens Rollespilslaugs riddere, orker og adelsfruer er meget taknemmelige overfor de fonde, som har valgt at bidrage til den nye trailer.
 - Det er dejligt, at vi har fonde, som vil støtte det frivillige arbejde i lokalområdet. For os gør det her en kæmpeforskel, siger Lasse Romedahl Kristiansen.
 Fondene, som har støttet er: Lions Bygholm: 9.625 kr., Familien Hede Nielsens Fond: 5.000 kr., Insero Horsens: 5.000 kr., Nordea Fonden: 5.000 kr.