Lokale teenagekokke freestylede pizza i IKEA



En tur i IKEA hænger ud over møbelshopping ofte sammen med en hotdog eller en portion svenske kötbullar, men i anledning af efterårsferien var der mandag helt andre ting på menuen. Her flyttede lokale skoleelever fra Østbirk Skole nemlig ind i et af IKEAs udstillingskøkkener for at freestyle pizzaer, som de forbipasserende kunder blev budt på. Og de unge var ikke helt uerfarne i kokkekunsten, for i sidste uge var de på en uges ophold på MADlejr, der er en madlejrskole på Helsnæs på Sydfyn, som Arla Fonden står bag.
 På MADlejr foregår meget af undervisningen gennem en eksperimenterende tilgang til madlavning, og det var netop manglen på et facit for, hvordan pizzaen skulle se ud og smage, der var en del af mandagens freestyle-øvelse. Og det var populært hos bl.a. Mathilde fra Østbirk Skole, der var en af de unge, der havde valgt at bruge efterårsferiens første dag i et køkken:
 - Det er sjovt, fordi vi ikke skal følge en opskrift.

IKEA udstyr på MADlejr
Og ifølge Jonas Engberg, der er Sustainability Manager hos IKEA, var det ikke kun de unge kokke, der havde en god dag. Både medarbejderne og kunderne i IKEA Århus tog nemlig rigtig godt imod de lækre smagsprøver, der blev tilberedt i udstillingskøkkenet. Og at det lige var et IKEA køkken, som børnene skulle kokkerere i, var ikke tilfældigt. IKEA stod nemlig bag indretningen af MADlejr på Sydfyn, da den åbnede i sin tid:
 - MADlejr er rigtig interessant for IKEA, da vi har kunnet følge med i, hvordan de unge bruger vores køkkenredskaber til madlavningen, og hvilke andre behov de har i køkkenet. Det hjælper os meget, når vi skal udvikle vores produkter og forstå, hvordan vi kan skabe de bedste løsninger til både børn og deres forældre, siger han og fortæller om dagens ”kokkeskole” i varehusene:
 - Det, at vi kunne lægge køkkener til en madlavningsaktivitet for unge, lokale skoleelever, har været en rigtig sjov aktivitet og forhåbentligt vist de af vores kunder, der kom forbi, at børn og unge sagtens kan lave lækker og sund mad – og have det rigtig hyggeligt samtidig med, og vi håber, at endnu flere forældre vil inddrage børnene i madlavningen.
 Fra Arla Fondens MADlejr var adm. direktør og daglig leder Sanne Vinther mødt op i IKEA Århus for at hilse på de elever fra Østbirk Skole, som bare i sidste uge var på MADlejr:
 - Normalt kommer de unge jo til os på vores lejrskole på Sydfyn, så det har været hyggeligt at tage ud og gense de elever, vi i sidste uge havde på MADlejr og lave mad med dem under nogle lidt andre rammer. Det er fedt at se, at de synes, at madlavning er spændende, og at de virkelig hygger sig med det. De snakker med hinanden om, hvilke smage og råvarekombinationer, der er gode, og de bruger virkelig det, de har lært om at smage sig frem i madlavningen frem for bare at følge en opskrift. Samtidig har vi denne gang haft publikum på, der kunne smage de lækre og grøntsagsfyldte pizzaer, der kom ud af ovnen, og det kunne man mærke, at de unge kokke syntes var rigtig sjovt.

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024