Mænd, mad og musik i Østbirk kirke

Ad hoc mandskor i Østbirk kirke
Ad hoc mandskor i Østbirk kirke
Mænd, mad og musik i Østbirk kirke
27. 11 2018
Det er en tradition at samle så mange mænd som muligt til et ad hoc kor, når der afholdes gudstjeneste op til jul i Østbirk Kirke.

I år var ingen undtagelse og sognepræst Lone Buhl Pedersen havde gjort et kæmpe stykke arbejde for at lokke nye mandlige korsangere i kirken. Det lykkes at få næsten 50 mand til at medvirke i koret og det lød rigtig godt fra første strofe.

Til at stå for indstuderingen af fire julesalmer havde man allieret sig den lokale kordirigent Ulrik Bruun Fanø, som mente det var en stor opgave at dirigere 50 mand, når han til dagligt dirigerer et kvindekor, men han løftede opgaven flot og fik på den korte tid der var til indstuderingen, pudset lidt kanter af og lave små raffinementer.

Kirken var fyldt op med menighed og kor, og tonerne fløj lystig til vejrs op under de gamle hvælvinger. Efter gudstjenesten var alle inviteret til kål og pølse i præstegården, og på vej ud fik alle udleveret en lille gave af menighedsrådet.

Præstegården var fyldt til sidste plads og der blev hygget, spist og talt en masse. Nu kan julen bare komme an, i Østbirk er man både klar og velsyngende.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook