Mandemonopol med bøf på gaflen

Mandemonopol med bøf på gaflen
12. 09 2020
Endelig kunne mandemonopolet ved Lundum og Hansted pastorat samles igen. Efter måneders venten og tommelfingertrillen mødtes mandemonopolet den 9. september 2020 til en skøn aften med gode bøffer fra Danish Crown, et spændende oplæg fra slagtermester Jesper Frandsen og selvfølgelig en hel masse af den hyggesnak og almindelig morskab, som altid krydre mandemonopolet.

Kirkehuset ved Hansted kirke var blevet indrettet til lejligheden efter tidens forskrifter med god afstand og godt med sprit (sågar håndsprit til udvortes brug), og de selskabelige herrer måtte klare sig uden sang. Det sidste gik dog fint, da de lækre grillbøffer og pølser, som Jesper Frandsen så rundhåndet havde doneret til formålet, fyldte så godt i maven, at det kunne blive svært at mønstre alt for meget luft. Tak for mad siger vi bare!

Som det ses på billedet, havde Søren Christensen endnu engang venligst udlånt sine solide hjemmebyggede grill til formålet, og den erfarne grill-mester sørgede for at vende bøfferne (med god hjælp fra menighedsrådenes villige tropper) i fin stil under kyndig vejledning fra slagtermesteren selv.

”Min bøf var helt perfekt” – udtaler en glad præst med munden fuld til den udsendte rapporter.

Efter en god omgang spisning stod den på foredrag, og Jesper Frandsen gav et spændende og levende indblik i Danish Crowns historie og nuværende position på markedet, som den mest moderne og bæredygtige slagterivirksomhed i verden. Denne beretning blev krydret med sjove anekdoter fra og interessante fakta om grisens mange anvendelsesmuligheder – vidste I f.eks. at der er benmel fra grise i asfalten ude på E45?

Endnu engang var mandemonopolet en succes. Hyggesnakken ville næsten ingen ende tage. Vi glæder os allerede til næste gang vi mødes. Følg med på kirkens side her i avisen. Vi håber på at kunne holde endnu et arrangement i 2020, hvis det corona-situationen tillader det.