Mandfolk bidt af møder

- Frode er den klogeste, siger Ove (t.v.) med et blink i øjet. Frode hedder Simonsen til efternavn og er pensioneret ingeniør.
- Frode er den klogeste, siger Ove (t.v.) med et blink i øjet. Frode hedder Simonsen til efternavn og er pensioneret ingeniør.
Mandfolk bidt af møder
07. 06 2019
Aktivitet fører nu til venskab på Plejecenter Nørrevang. Mænd er ikke helt så gode som kvinder til at danne netværk, men på Plejecenter Nørrevang er de ved at komme efter det. For et halvt år siden tog aktivitetsmedarbejder Liz Langfeldt initiativ til at starte en mandegruppe, og den har efterhånden arbejdet sig op til at blive en succes.

Af Vibeke Juul, fotos: Per Algreen

Hver 14. dag mødes syv mænd fra lokalområdet med vidt forskellige baggrunde men med én ting til fælles: deres interesse i at møde ligesindede til en snak om løst og fast.

Når mændene - der kalder sig Mandfolkene - møder ind kl. 12.00, er der dækket op med smørrebrød, øl og snaps, og så går snakken ellers livligt.

- Mændene har efterhånden fundet en form, der passer dem. De mødes på plejecentret, for så er alle på udebane. Mens maden nydes, giver de på skift hinanden ordet, og så bliver den generelle verdenssituation også lige vendt, fortæller Liz Langfeldt

Hun glæder sig over, at det er lykkedes at finde et tilbud til mændene, som de meget nødig melder afbud til. Faktisk har Mandfolkene lært hinanden så godt at kende, at de gerne vil samles oftere.

Så nu er de også begyndt at arrangere udflugter uden for huset med et kulinarisk og kulturelt tilsnit.

Initiativet er led i projektet "Et lille skub", der har til formål at få de ældre op af sofaen.

Mandfolkene mødes igen torsdag den 13. juni, 2019 kl. 12.00.