MBB-Show i Tønning Træden friskole

MBB-Show i Tønning Træden friskole
07. 04 2019
Onsdag 27. marts holdte Børneboligen på Tønning Træden Friskole deres årlige MBB-show, som er deres version af MGP.

MBB forløber sig over 3 uger, hvor de børn som ønsker deltage finder sammen i grupper på kryds af klasserne og sammen finder de den sang de vil stille op med og øver derefter deres optræden til det store MBB-show. Showet blev guidet igennem af børneboligens egne to værtinder Kine og Thilde-Lærke.

Dommerne til MBB 2019 var i år 4 af skolens ældre elever fra 6+7 klasse sammen med en voksen fra børneboligen, sammen skulle de finde en vinder ud af de 6 hold der stillede op.

Simone Røjgaard og Anne-Marie Jensen som er det personale i børneboligen der i år var tovholder for arrangementet, fortæller at forløbet og showet gik rigtig godt. Det var en fornøjelse og glædelig at se det store fællesskab som var backstage iblandt de børn som skulle på scenen. De bakkede hinanden op med rosende og støttende ord bl.a. ønskede hinanden held og lykke inden de skulle på scenen.

Efter generalprøven gav de hinanden gode råd til, hvordan deres optræden blev bedre. "Det var en skam at forældrene ikke kunne opleve det store sammenhold som var ude backstage imellem børnene fra 1-5 klasse" fortæller Simone.

Udover de børn som skal på scenen har Børneboligens andre børn også deltaget i forberedelserne. De har bl.a. lavet store plakater som reklame for showet, plakater med billeder af deltagerne på, en masse pynt som blev brugt til scenen og blomsterbuketter som deltagerne skulle have.

Til showet var der børn som var på teknik hold hvor de styrede lys, mikrofoner, musik og børn der tog billeder af både generalprøven, showet, backstage og forældrekaffen der var efter showet. Der var også børn som hjalp til backstage hvor deltagerne opholdte sig, de hjalp med at sminke og sætte hår på deltagerne og serverede saftevand og popcorn til dem. Børneboligens årlige MBB-arrangement styrker fællesskabet hos børnene da alle børnene på en eller anden måde er med og bidrager til arrangementet.