Meget mere end smag på vin- og goumetfestival på Thingstedhus

Meget mere end smag på vin- og goumetfestival på Thingstedhus
22. 08 2017
Arrangementet ved Gedved blev som altid en stor og velbesøgt succes

I en årrække har Niels Boas fyldt den rummelige have ved Thingstedhus med pavilloner til en smagoplevende festival med vin og delikatesser. Ikke bare fyldt med vin og delikatesser, men i rigt omfang pakket ind i passion, præsenteret af vinbønder og forhandlerne selv. Rundt på pladsen var i år 16 pavilloner og Thingstedhus’ egne. Enkelte steder med hjælpere af arrangøren, for i et så stort arrangement, løber man også ind forhindringer.
 - En af vinbønderne kunne ikke komme, han kunne ikke lette fra Barcelona, lufhavnen er lukket, fortæller Martin Benthin fra Ørskov, der assisterer med servering af smagprøver af Berarte vin fra Rioja.
 - En af de syditalienske vinbønder ringede forleden, meget ked af at han skulle knæopereres den 18. - og så må der jo klædes en anden på til at servere pågældende vine, siger Niels Boas.
 Endnu engang kunne arrangøren konstatere nærmest udsolgt, hvilket vil sige 300 besøgende.
 - Det er jo en lukket fest ved at man bestiller billet forud. Vi sælger ikke billet ved indgangen, men der er ikke mere udsolgt, end vi har fået plads til dem som har henvendt sig op til dagen, fortæller Niels Boas.
 Egentlig havde han truet med at der ikke skulle være festival i 2017.
 - Men når folk ringer i marts måned, for at de vil tilrettelægge dagen, så bliver man en smugle smigret, og så blev der alligevel Festival i 2017, smiler Niels, og tilføjer at hvis festivalen skal gentages, skal det måske være på en helt anden måde, hvem ved?
 Omkring kl. 12 begynder folk for alvor at strømme til Vin- og gourmetfestival på Thingstedhus. Vejrguderne smiler, solen bryder frem, men bygerne truer, dog er det ikke så vigtigt i sig selv, ifølge Niels Boas.
 - Vinbønderne er glade for at komme til Danmark. Hvis det drypper fra oven, rykker danskerne sammen i pavillonerne. Vinbønderne er fra udlandet vant til at man serverer for kunderne. Danskerne hjælper selv, kommer ind i teltet, hjælper med at skænke op, og der står man 10-12 tæt sammen i regnen, det synes vinbønderne er hyggeligt. De elsker den danske folkesjæl.
 Delikatesser blander sig med vinoplevelserne på Thingstedhus. Bagermester Henrik Kjær, fortæller ivrigt om sine brødspecialiteter, om det lokale samarbejde blandt andet med Vestermølle og Søvind Mejeri. I andre boder finder vi Tebstrup Gedeost og hjemmelavede spegepølser fra Slagter Byskov, Skanderborg.
 Om aftenen afholdes der som altid ”slattefest” for hjælpere og udstillere. Her fortsættes udvekslinger og fortælles om erfaringer, så der opbygges stærke netværk udstillerne imellem.
 - Gæsterne kører langt for at opleve vin- og gourmetfestval på Thingstedhus. Adresserne på billetten, der bestilles over nettet, fortæller om mange besøg fra Aarhus, men også fra Ålborg, Vejle, Kolding og naturligvis Horsens, siger Niels Boas.
 Og udstillerne har endnu længere, de tager hvert år turen til Gedved fra Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!