Michelin-Restaurant Substans flytter til Skanderborg

Substans-holdet har været på besigtigelse i Laden på Vestermølle og ser store muligheder i at give en god kulinarisk oplevelse i de arkitektonisk unikke rammer. I midten Louise og René Mammen.
Substans-holdet har været på besigtigelse i Laden på Vestermølle og ser store muligheder i at give en god kulinarisk oplevelse i de arkitektonisk unikke rammer. I midten Louise og René Mammen.
Michelin-Restaurant Substans flytter til Skanderborg
30. 10 2017

Restaurant Substans med hjemadresse i Frederiksgade i Aarhus og en Michelinstjerne på spisekortet flytter 3. januar midlertidigt til Skanderborg. Frem til og med 27. januar er adressen Laden på Vestermølle ved Skanderborg Sø, hvor gæsterne udover den kulinariske oplevelse i naturskønne omgivelser også vil opleve en unik arkitektur.
 Restaurant Subsans blev åbnet af Louise og René Mammen i 2005 og fik i februar 2015 en Michelin-stjerne, som siden er fornyet både i 2016 og 2017.  René Mammen fortæller, at både Louise og han har klassisk køkken-baggrund og er glade for deres håndværksmæssige udgangspunkt – men i dag er knap så klassisk anlagte. Restaurantens stil er den enkle kendt fra det nordiske køkken. Michelin-anerkendelsen tages som et rygklap og et kvalitetsstempel, som er motiverende også for restaurantens seks medarbejdere. Det er et holdarbejde at give de 40 gæster, der tages ind til en nøje gennemtænkt 12 retters menu med en tilpasset vin- eller saftservering, en gastronomisk oplevelse fra 18.30 og nogle timer frem.
 Louise og René Mammen flyttede for ni år siden til Skanderborg, hvor de bor sammen med deres tre børn.  Parret kender Kultur- og Oplevelsescenter Vestermølle, som ved bredden af Skanderborg Sø har til huse i gamle landbrugsbygninger, der siden 2010 er istandsat for 40 millioner kroner. Vestermølle er hjemsted for et dusin folkelige foreninger med tilsammen 1800 medlemmer samt Restaurant Vestermølle.
 Restaurant Substans har fået Vestermølles arkitektoniske perle, Laden fra 1841, stillet til rådighed. Den er nænsomt restaureret efter idé fra arkitekt Anna Mette Exner og var i 2013 ud af et trecifret antal forslag blandt de fem finalister til Dansk Arkitektur Centers Renovérpris.
 - Den fantastiske bygning ved søen, som på land er omkranset af eng, have og 45 meter høje bøgeklædte skråninger op mod Højvangen og Skanderborg Øst, er den idéelle ramme for at skabe en unik oplevelse for vore gæster, siger Louise og René Mammen. De glæder sig over, at der i det 300 kvm. store hus både er plads til Restaurant Substans’ eget køkken, til 40 gæster ud mod søen og i et særskilt rum til selskaber på op til 30 personer.
 - Og så er her gratis P – og pladser nok, føjer de til.
 Formand for Vestermølle Møllelaug og direktør for Restaurant Vestermølle, Jørgen Lund Christiansen, glæder sig over Restaurant Substans’ januar-visit.
 - Besøget vil helt sikkert blive bemærket ikke blot i Skanderborg Kommune, men også i nabokommunerne i Odder, Horsens, Silkeborg og Favrskov, siger han og tilføjer:
 - Restaurant Vestermølle vil holde normalt åben som brunch- og frokost-spisested og som altid afvikle møder og fester. Den vandturbinetrukne stenkværn vil male korn til mel, og rundt om i Vestermølles øvrige bygninger vil de 1800 medlemmer befolke værksteder og mødelokaler på normal vis.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!