Mød "Godhavnsdrengen" Poul-Erik Rasmussen på Østbirk Skole

Foto: Thomas Lekfeldt
Foto: Thomas Lekfeldt
Mød "Godhavnsdrengen" Poul-Erik Rasmussen på Østbirk Skole
07. 02 2020
8. årgang fra Østbirk skole inviterer til gratis foredrag onsdag 19. februar kl. 19-21.

Af: Marius Cristian Radu. Kim Nissen og Mollie Flink Madsen

I forbindelse med at vi på 8. årgang har set filmen ”Der kommer en dag" kommer Poul-Erik Rasmussen til Østbirk Skole for at fortælle om sine oplevelser fra den traumatiserende barndom på børnehjemmet ”Godhavn” i 1960eme. Det er gratis at deltage. Der er 150 siddepladser. så det er først til mølle. Der vil blive solgt kage, sodavand og kaffe ved foredraget. Ved køb af dette støtter du 8. årgangs studietur til Berlin.

Godhavn er i dag et smukt børnehjem for forældreløse børn og ulykkeligt stillede børn. Men det har børnehjemmet ikke altid været. I 1960eme var Christian Bek forstander for børnehjemmet. Christian Beks frygtelige metoder til at forsøge at opdrage disse børn er blevet filmatiseret i ”Der kommer en dag”.

Poul-Erik Rasmussen er en af de drenge som i 1960eme var barn på børnehjemmet Godhavn. Han er blevet udsat for vold, misbrug og hårdt arbejde som ung dreng. Lang tid efter børnehjemstiden fandt han sammen med nogle af de drenge, som sammen havde gennemlevet tiden på Godhavn. De dannede gruppen ”Godhavnsdrengene”. Hvor de i dag tager rundt i Danmark og fortæller om deres skræmmende barndom og konsekvenserne deraf.

Vi håber på stor lokal opbakning, og glæder os til at se jer. De bedste hilsner fra 8. årgang på Østbirk Skole.