Musikalsk Pusterum i Hansted kirke

Musikalsk Pusterum i Hansted kirke
14. 10 2018
Torsdag den 11. oktober blev anden udgave af det nye tiltag i Lundum og Hansted pastorat, Pusterummet, afholdt – og det var endnu en herlig aften med hele 70 deltagere.

Det skønne orkester med hele 10 musikanter fra Egebjerg skole gav den rigtig gas i kirken med smukke og eftertænksomme sange. Orkestret blev ledet af den kompetente Hans Jørgen Buur, der forstod at bringe musik og sangstemmer rigtig godt i spil.

Salmedans og lystænding

Imellem popnumrene blev der også tid til at danse en ægte salmedans. Her blev første strofe af ”Spænd over os dit himmelsejl” akkompagneret af forskellige bevægelser, der underbyggede forståelsen: Vi er omfavnet af Gud, og vi kan sætte vor lid til Gud – også når det føles som om at verden ramler for os.

Efter dansen satte Anine Henriques sig til klaveret og spillede til en af kirkens nyere salmer ”Gå i mørket med lyset,” alt imens folket stimlede sammen og tændte lys i mørket fra den stundende aften.

Pusterum i hverdagen

Pusterummets andet arrangement var endnu en succes, og personalet ved Lundum og Hansted kirker glæder sig allerede til næste gang Pusterummet løber af stablen den 8. november kl. 17:00 – denne gang i Lundum kirke og medborgerhus.