Når D.A.D. møder Vivaldi

Når D.A.D. møder Vivaldi
05. 07 2019
Gensyn med rockguitaristen Jacob Binzer og operasangerinden Andrea Pellegrini i oktober. Koncertrækken Lydhør, Klosterkirken og KulisseLageret har inviteret denne unikke konstellation til et genvisit i Klosterkirken tirsdag 8. oktober.

Nogle gange formår koncerter at krydse både tidsperioder og musikgenrer og derved skabe noget helt uventet. Og det var lige præcis hvad der skete, tilbage i marts 2017, hvor Pellegrini/Binzer gæstede KulisseLageret i forbindelse med Holmboe Festivalen. Publikum kom fra begge lejre af genre-spektret mellem rock og klassisk, og har siden da efterspurgt muligheden for et gensyn.

Der skulle dog lige gå to år, før kalenderne igen var åbne for begge parter, og da koncerten sidst foregik på rockens præmisser i spillestedets rammer, vil fortegnene bliver byttet rundt, så musikken denne gang kan opleves under Klosterkirkens hvælvinger.

Ganske enkelt består konceptet i at Jacob Binzer fra D.A.D sætter tonen og danner rammen om operasangeren Andrea Pellegrinis vokal. Duoen genfortolker sange fra Barokken til i dag. Fra 2017, 500-året for reformationen, søger de at finde og fortolke de sange og musikstykker hvor tiden ikke høres, hvor både barokkens og romantikkens tonesprog griber ind i det moderne nu og hvor rockmusikken rækker armen tilbage mod datidens mestre. Fra Vivaldi og Purcell til Cohen og Radiohead.

Ligesom sidst akkompagneres de af cellisten Josefine Opsahl, der er vant til genrekryds: hun spiller bl.a. I den klassiske kvartet We Like We, og figurerede blandt musikerne til Eminems koncert på Roskilde Festival sidste sommer.