Nærmere på etablering af et nyt hospice i Skanderborg

Nærmere på etablering af et nyt hospice i Skanderborg
22. 10 2017

- Støtteforeningen for Hospice Østjylland har spændt fulgt udviklingen på Hospiceområdet, efter opstarten af Hospice Gudenå i Brædstrup. Det har dog ikke, efter 2 års drift, ændret på antallet af indlæggelser fra f.eks. Odder/Skanderborg området, der stadig ligger på ca. halvdelen af indlæggelser, sammenlignet med øvrige kommuner i Region Midt. Hertil kommer, at en stor del af de, der ønsker at komme på Hospice, ikke kommer det, da der er for få pladser til rådighed, udtaler Villy Helleskov, formand for Støtteforeningen for Hospice Østjylland.
 Det første Hospice åbnede for 25 år siden, og i dag findes der 20 hospicer fordelt over hele landet, med i alt 261 pladser, hvilket er ca. halvdelen, af det den europæiske foreningen for palliation (EACP), mener er behovet. Så der bør etableres mindst et nyt hospice i Region Midt, og det bør helt klart være i Skanderborg.
 Derfor er Villy Helleskov meget glad for den store opbakning, der stadig er til Støtteforeningen. Foreningen har over 1.000 medlemmer, og selv om nogle falder fra, kommer der flere nye medlemmer til. Foreningen har ca. 1 mill. kr. i kassen, samt tilsagn om en grund på 10.000 m2.
 Støtteforeningen holder generalforsamling, mandag den 30. oktober kl. 19,30 i Kirkecentret, Kirkebakken 4 i Skanderborg.
 Generalforsamlingen indledes med et foredrag af den nyvalgte formand for Hospice Forum Danmark og Regionsrådsmedlem Olav Nørgaard, med titlen ”Hospice nu og i fremtiden”
 Alle, også ikke medlemmer, er velkomne til både foredrag og generalforsamling.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!