Natkirke i Horsens Klosterkirke

Horsens Klosterkirke (arkivfoto)
Horsens Klosterkirke (arkivfoto)
Natkirke i Horsens Klosterkirke
02. 01 2019
Efter decembers travlhed og nytårets brag er der igen natkirke i Klosterkirken. I natkirken er der mulighed for at tage hul på det nye år på en eftertænksom måde, og måske lægge det bag sig, som alligevel ikke er til at ændre.

Man kan deltage fra start til slut eller blot i det, der har ens interesse. Uanset hvordan man bruger natkirken er målet at give plads til de tanker, der ikke altid er rum til i hverdagen. Denne fredag er der klassisk guitar på programmet når Tomasz Kloza, der er international studerende på VIA, gæster natkirken. Det er sognepræsterne Jens Peder Baggesgaard og Peter Lynggaard Uth, der forestår henholdsvis samtalen i Reflektoriet og nadverandagten.

Generelt om Horsens natkirke

I natkirken er der Reflektorium, musikalsk indslag, altergang og dialog, men ikke mindst er der tid og ro til at være i stilhed.

Der er mulighed for at deltage i Reflektoriet – samtale om tro og eksistens i Det Russiske Kapel. Der er mulighed for en samtale med en præst. Der er mulighed for meditation og bøn eller for bare at sidde i stilhed i kirkens kor. Der er mulighed for at drikke en kop kaffe eller the og for at få en snak med andre i natkirken i Søs´ kaffehjørne.

Med andre ord, natkirken er: Et frirum, dit rum og din kirke.

Præster i natkirken

Natkirken betjenes på skift af to til tre af præsterne i Horsens provsti. Sognepræst Peter Lynggaard Uth er koordinator for natkirken og kan kontaktes for yderligere information.

Program

20.30-21.00 Natkirkemusikken:
21.00-21.55 Reflektorium
22.00 Nadverandagt

Natkirken lukker kl. 23.00.