Kongen bærer selv fanen



Fuglekonge (og fanebærer) Søren Pedersen sætter titlen på spil, når Østbirk Borgerforening afholder den årlige fugleskydning lørdag den 3. september.
 Traditionen tro føres fuglekongen i optog gennem byen, fra hjemadressen på Blichersvej 27, til Skyttehuset for fuld musik, dog har fuglekongen i år insisteret på at han til trods for titlen ikke tager plads i vogntoget, men i spidsen i vanlig stil. Det bliver ”sandsynligvis” første gang siden den første fugleskydning i Østbirk i 1925, at kongen går forrest med fanen.
 Forud for optoget mødes de tidligere fuglekonger til morgenkaffe kl. 10.00, og selve optoget begynder kl. 11.00, med Tage Nymarks veterankøretøj i spidsen.
 Kl. 12.00 afgiver Søren Pedersen det første skud på årets fugl, hvorefter der skydes om præmier efter kløer, vinger, næb og så videre på træfuglen, der som er altid pyntet af Gert Nielsen. samtidig sælges der forkost i Skyttehuset.
 Sideløbende med skydningen er der børne-, dame og serieskydning og absolut ingen forudsætninger er en betingelse for at deltage i den hyggelige dag i Skyttehuset bagved Østbirkhallen.
 - Alle er i særdeleshed velkomne, også bare for at snuse til, hvad fugleskydning er for en størrelse, siger Kurt Hansen, der selv tog titlen ved sin egen premiereskydning i 2014.
 Forhåndstilmelding på fuglen er dog påkrævet senest den 31. august på borgerforening@oestbirk-avis.dk

smileyFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024