Alt var fint for Karl William ved P3 Guld



Karl William fik P3 Prisen 2016 på 100.000 kroner ved P3 Guld 2016. Foto: Agnete Schlichtkrull.

'Alt er fint’ hedder én af singlerne, som den aarhusianske sanger Karl William har udgivet i årets løb, og som også var ’P3’s Uundgåelige’.
Alt var sådan set også rigtig fint for den 21-årige sanger og sangskriver fredag aften i DR Koncerthuset, da P3 for 15. gang uddelte P3 Guld til de bedste i dansk musikliv lige nu og til nogle af dem, som kanalen forventer vil levere fremtidens lydspor.
Karl William – med mindre kendte efternavn Wandahl - blev årets modtager af P3’s helt store musikpris – P3 Prisen – på 100.000 kroner – foran navne som Alex Vargas, Liss og Phlake, der også var nominerede i den helt tunge kategori.
Karl William lod sig høre offentligt første gang i 2013 som en del af det Aarhus-baserede musikkollektiv Hukaos, og han fik for alvor sit gennembrud med EP-udgivelsen ’Døende’ i 2014. Debutalbummet ’Placebo’ kom sidste år, og i sommer udgav Karl William EP’en med den forholdsvis store titel ’Livet’.

”Karl William er ikke bange for at dele ud af sig selv, når han skriver sange – og vi tager gerne imod. Hans univers er fyldt med jordslåede stemninger, uendelige blå toner og flerfarvede følelser. Det er et musikalsk tankemylder – spækket med livsråd til ham selv og til alle, der lytter med,” lød det blandt andet i motiveringen fra juryen ved P3 Guld, som samtidig røg direkte ud til seerne og lytterne på DR3 og P3.
Videre hed det, at Karl William ”kan sætte ord på de følelser, vi alle går rundt med. De oplevelser, vi alle tumler med. Både de gode og de dårlige.”

”Håret er rødt, som voksede det direkte ud af blodet. Dét blod, som fragter følelserne fra hjertet til hjernen. Og i feltet mellem hjernen og hjertet – fornuften og følelserne – flyder han ofte rundt. Og nu kan han også på vandet. Hans navn er Karl William. Han synger om livet,” lød det.
I år var det P3-værten Nicholas Kawamura fra ’Lågsus’ og tv-værten Joakim Ingversen, der stod i spidsen for prisshowet med de fremtrædende og fremadstormende navne fra den danske musikscene lige nu. Karl William var selv blandt de optrædende, sammen med blandt andre MØ, Burhan G, Alex Vargas, Liss og Phlake.

Chinah blev ’P3 Talentet’
På scenen var også tre-mands-bandet Chinah, der trods navnet stammer fra København, og består af sanger og sangskriver Fine Glindvad, guitarist Simon Kjær og pianist og elektronisk musiker Simon Andersson. De tre fik samtidig et overraskende ophold i DR Koncerthusets kongeloge, hvor aftenens priser blev uddelt.
Chinah, som mange husker for hittet ’Away from Me’ i årets løb, hentede nemlig prisen som ’P3 Talentet’. Det er P3’s forventningsfulde skub ”til dem, der meget vel kan give os næste års kæmpehit, eller som viser tegn på at have taget de første skridt i en lang og spændende karriere”, som det hedder.
Chinah blev ’P3 Talentet’ i en kategori, hvor Anya, Lord Siva og Benal også var nominerede.
Helt frem til showstart fredag klokken 21.00 kunne P3’s lyttere på sms være med til at afgøre, hvad der har været ’P3 Lytterhittet’ det seneste år.
Det sidste slag stod mellem Alex Vargas’ nummer ’Shackled Up’, Volbeats ’For Evigt’, Lukas Grahams ’7 Years’ og ’Final Song’ fra MØ, og det blev Volbeat, der sejrede og kunne hente et styk P3-statuette og den fornemme titel. Bandet gav nu fredag aften koncert i Gøteborg, så de havde sendt deres producer.

Stolt og ydmyg
Redaktionschef Christian Ottenheim fra P3 siger, at man er både stolt og ydmyg over den rolle, som P3 Guld bliver tildelt i dansk musikliv.
”Det er for os vigtigt at skabe et sted, hvor vi kan give et uafhængigt bud på, hvad der bliver morgendagens store stjerner i dansk musik og ikke mindste hylde al den gode danske musik, der pibler frem alle steder i disse år,” siger han.
Christian Ottenheim siger samtidig, at P3 Guld ikke kan stå alene og ikke går i stedet for den konstante musikindsats, som P3 har hen over året i både programmer og på playlister.
”P3 Guld er bare anledningen til én gang om året at slå et kæmpe slag for dansk musik og lave en stor begivenhed ud af hele den indsats, som ligger hver eneste dag i radioen,” siger han.
Årets P3 Guld-show kan ses igen på DR3 lørdag klokken 18.05 og atter søndag den 23. oktober klokken 10.45. P3 Guld ligger også på dr.dk/tv de næste 30 dage. I radioen er Mads Gundersen vært, når P3 i morgen, lørdag, sender tre timers efterfest fra klokken 12.05-15.00 i ’P3 Guld – dagen efter’.

Årets prismodtagere ved P3 Guld 2016
P3 Prisen: Karl William
P3 Talentet: Chinah
P3 Lytterhittet: Volbeat: ’For Evigt’

De har fået den store pris ved P3 Guld gennem årene
Oktober 2016: Karl William
Oktober 2015: Ukendt Kunstner
April 2014: MØ
Marts 2013: Marie Key
April 2012: When Saints Go Machine
Januar 2011: Fallulah
Januar 2010: I Got You On Tape
Januar 2009: Veto
Januar 2008: Dúné
November 2006: Mikael Simpson
Januar 2006: Tina Dickow
Januar 2005: Peter Sommer
December 2003: Baby Woodrose
December 2002: Swan Lee
December 2001: Saybia

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024