Ældre indtog Byskolen



Det var ikke lutter ungdom, der mødte op til undervisning på Horsens Byskole torsdag den 1. december.
 Præcis kl. 10.30 trillede en bus nemlig ind på parkeringspladsen fyldt med nysgerrige ældre fra Plejecenter Præsthøjgården. De ældre havde lyst til at opleve en skoledag indefra, og hvad var så mere naturligt end at invitere sig selv.
 Initiativtageren - 95-årige Dania Kristina Møller – har selv været lærer på Færøerne, i Afrika og Sønderjylland, så hun var selvfølgelig særlig interesseret i at opleve, hvordan en skoledag anno 2016 forløber.
 Men faktisk tog besøget afsæt et helt andet sted. Nemlig i et venskab som opstod da eleverne på 8. årgang besøgte de ældre som led i en frivillighedspraktik i faget samfundsfag.
 Her gav de beboerne tips til at betjene computeren, og de hjalp dem med at spille banko. Men parterne hyggede sig også med hinanden, og de fik viden om den tid, de hver især er født i.
 - Mine bedsteforældre bor ikke på et plejehjem, så jeg ved ikke noget om, hvordan livet er sådan et sted. Det ved jeg meget mere om nu, fortæller Sonny Nutzhorn, der sammen med sine klassekammerater havde forberedt en ganske særlig jule-klippe-klistre dag for de ældre. Ud over den almindelige hyggesnak der var på kryds og tværs.
 En snak der i øvrigt også involverede 9. klasses eleverne, hvilket lærer Birgitte Timmermann Nielsen glæder sig rigtig meget over.
 - Nogle af eleverne på 9. årgang benyttede lige lejligheden til også at hilse på nogle af de ældre, og det viser blandt andet, at vi - ud over at lære eleverne om dannelse og at drage omsorg for hinanden - også kan lykkes med at forene eleverne på tværs af årgange.

smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024