Søvind Bibliotek er åbent fra 7-22



Onsdag fik brugerne på Søvind Bibliotek udvidet adgang til det lokale bibliotek. Søvind Bibliotek lukker dermed ringen af åbne biblioteker i Horsens Kommune, undtaget kommunens mindste bibliotek på Endelave, hvor Peter Sørensen i sin tale jokede med at her havde alle muligvis alligevel også adgang via en nøgle.
 Den nye service med selvbetjening uden for normal åbningstid blev markeret ved en højtidelighed onsdag eftermiddag.
 - Selvbetjening i udvidet åbningstid har været et stort ønske længe. Den korte åbningstid er ikke meget i en by, hvor man også kører ud for at arbejde, sagde formand for brugernævnet Ulla Broch, som glædede sig over at man nu kunne besøge biblioteket i Søvind hver dag fra 7 til 22 blot man huskede sit sygesikringskort.
 - Bortset fra det, har vi også fået gaver, sagde Ulla Broch ved receptionen. Vi har fået renoveret forgangen, hvilket vi har kæmpet for i mange år. Der er kommet skilt på facaden, som i gamle dage. Nu kan man se at her er et bibliotek.
 - Og vi har fået ny vandhane, der kan komme vand ud af, tilføjede formanden for brugernævnet til stor morskab for forsamlingen.
 - Erfaringen viser at udlånet stiger markant, sagde borgmester Peter Sørensen, da han forinden officielt indviede selvbetjeningsordningen efter at konstitueret bibliotekschef Dorte Børresen havde budt velkommen.
 - De aktive borgere får en meget større mulighed for at udnytte det servicetilbud vi tilbyder, sagde Peter Sørensen og aflivede samtidig den politiske debat med nogle år på bagen om at lukke de mindre biblioteker.
 - Jeg har ikke hørt temaet omkring lukning af biblioteker her i kommunen længe, derimod skal vi udnytte teknologien, så der kommer en bedre driftsøkonomi og endnu flere brugere, og til glæde for det social fællesskab med f.eks. foredrag, som huset også bruges til.
 Personalet på Søvind Bibliotek er fortsat tilstede tirsdage fra kl. 10 til 14 og torsdage fra kl. 14 til 18.

Se film her!

smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024