Horsens Kommune vil af med bøvlet dokumentation



Hvis projektet viser, at medarbejderne går rundt og laver meningsløs dokumentation, så skal det selvfølgelig afskaffes, siger kommunaldirektør Niels Aalund.

Bruger medarbejderne i Horsens Kommune tiden på meningsløs og bøvlet dokumentation?
 Det spørgsmål vil kommunen have svar på, og derfor sender den nu et hold agenter ud på nogle af de kommunale arbejdspladser for at rydde op.
 Ledere og medarbejdere har i fællesskab taget initiativ til afdækningen, der er led i det to-årige Projekt Tillid og dokumentation i Horsens Kommune.
 Agenterne er medarbejdere, som bliver uddannet til formålet. De skal skabe sig et overblik over, hvordan sygeplejersker, terapeuter, socialpædagoger, SOSU-assistenter og mange andre faggrupper oplever dokumentation.
 Viser det sig, at dokumentationen ikke giver mening for medarbejderne, skal den enten fjernes, forklares eller udvikles, indtil den gør.
 - Dokumentation er ikke i sig selv af det onde, men det kan irrelevant dokumentation, der tager tid fra kerneopgaven, være. Det samme er tilfældet med den lovgivningsmæssige dokumentation. Finder vi eksempler på, at den er fuldstændig tåbelig, så er vi klar til at råbe op og foreslå, at den bliver afskaffet. Det kunne for eksempel være på områder, hvor digitaliseringen har overhalet de krav, der for 10 år siden blev stillet til dokumentation. Med det her forløb kan vi komme og sige det på et rigtig gedigent grundlag, siger kommunaldirektør Niels Aalund.
 Giver agenternes arbejde mening, skal resultaterne spredes ud til arbejdspladser i hele kommunen.
 - Jeg håber, at vi i projektet når frem til, at vi får reduceret opfattelsen af, at medarbejderne går og laver meningsløse ting. Hvis de gør det, skal det afskaffes, for vi skal ikke have meningsløs dokumentation i Horsens Kommune, siger Niels Aalund.
 Horsens Kommune får økonomisk og rådgivningsmæssig støtte til projektet gennem Fremfærd, der er et samarbejde mellem Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024