Turister skal føle sig varmt velkommne i Horsens-området



Alle elsker en varm velkomst. Og det er lige nøjagtig, hvad turister og besøgende kan få, når et engageret og velforberedt ambassadørkorps vil guide til flere gode oplevelser i hele Horsens Kommune. Ambassadørerne er nemlig rykket ud i landskabet og vil være at finde både i Horsens centrum og på ture til eksempelvis Klostermølle, Brædstrup og Endelave. Alt sammen skal ses som et supplement til den faste turistinformation på Fængslet.

Nyttige fifs til turister
Ambassadørkorpset består af lokale, engagerede borgere, der fra klokken 11-13 alle dage undtagen søndage vil være at finde i Kuben på Søndergade i Horsens. Her står de klar med materialer og lige det personlige fif, der kan give de besøgende en helt unik oplevelse. De frivillige ambassadører kan hjælpe med alt fra spørgsmål om nærmeste toilet, unikke kulturoplevelser, gode naturoplevelser, den bedste lokale pub og gemte og glemte perler i hele kommunen.

Vi mødes i øjenhøjde
- Tiden er forbi, hvor turister kun dukker op på et turistkontor. Vi tager derfor også ud og møder dem der, hvor de er og hjælper dem med de spørgsmål, de ellers ville brænde inde med her og nu, fortæller Gydde Madsen, der står bag tiltaget og er den fastansatte turistambassadør ved VisitHorsens.
 - Sidste år i 2016 mødte vi omkring 120 mennesker om dagen. Primært danske, men også en del tyske og skandinaviske gæster kiggede forbi Kuben. Vi forventer det samme i år. Korpset er vokset, så måske får vi endda snakket med endnu flere. Det vil kun glæde os, siger Gydde Madsen med tydelig stolthed i stemmen, idet hun henviser til de ildsjæle, der gør det hele muligt:
 - Projektet har kørt i 4 år nu, og jeg er meget glad for at flere ambassadører stadig holder ved. De har ganske enkelt en oprigtig kærlighed til området og er hver på deres måde aktive i eksempelvis foreningsmiljøet, naturorganisationer eller som campister. Tænk, hvor er vi heldige, at de af et godt hjerte har lyst til at brande Horsens som en af Danmarks bedste turistbyer. Deres glæde smitter og det kan turisterne mærke. De gør en kæmpe forskel, fortæller hun.
 Skulder ved skulder Rundt i hele kommunen er samtidig etableret 26 turistinformationsfilialer, hvor det også er muligt at få turistmateriale og en snak. Blandt filialerne tæller eksempelvis en boghandel, områdets museer, cafeer, restauranter og campingpladser. Alle steder kendes på det pink logo med det velkendte ”i” for turistinformation.
 - Både filialer og ambassadører står sammen under sloganet ”We Love Having You Here”, som jeg døbte tiltaget fra starten. De ord holder vi. For vi elsker at have gæster. Her på egnen har vi hele pakken lige fra shopping, natur, overnatning, kultur og spisesteder til vores gode humør. Og vi deler gerne ud af det hele. Håber vi ses derude”, slutter Gydde Madsen med et smil.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024