Garanti for vand i Hovedgård Svømmebad



De har gennemgået en fintælling og ”dubletter” er fjernet. Helt nøjagtigt var antallet 1969 underskrifter som Kirsten Middelbo og Rikke Pinjenburg fra hhv. Hovedgård Borgerforening og HIF Svømning afleverede på borgmester Peter Sørensens kontor i onsdags.
 Det gav naturligvis også anledning til at tale om tilstanden i det renoveringstrængende svømmetilbud i Hovedgård og om fremtidsmulighederne.
 - Peter Sørensen garanterede os at der vil være vand i bassinerne, siger Rikke Pinjenburg, som nu sammen med de lokale ildsjæle i bl.a. svømmeklubben skal have finkæmmet de forskellige muligheder.
 - I Hovedgård Borgerforening er vi glade for det brede fritidstilbud. Det er vigtigt at man investerer i byen, at vi også har gode tilbud andre steder end i Horsens, siger Kirsten Middelbo.

Underskrifter på grund af tvivl i aftaletekst
Indsamlingen af underskrifter for bevarelse af Hovedgårds svømmetilbud tog fart da aftaleteksten i budget 2018 blev offentliggjort: ”... mulighederne for renovering af Hovedgård svømmehal og friluftsbad skal undersøges og et evt. renoveringsprojekt skal indtænkes i investeringsplanlægningen 2019-2022”. En tekst som ikke harmonerede med de politiske udmeldinger om at svømmehallen var sikret fortsat eksistens. En debat som tog fart hen over valgkampen frem mod KV17, og bl.a. fyldte en stor del af det velbesøgte vælgermøde i Hovedgård Skoles Festsal. En paneldebat på mødet i Hovedgård, der afslutningsvis fik Martin Ravn (V) til at konkludere at hvis der ikke var flertal for renoveringen, måtte det være det største vælgerbedrag i mands minde.
 Forud for vælgermødet var paneldeltagerne og borgmester Peter Sørensen, som var forhindret i panelet pga vælgermøde i Vrønding, inviteret i svømmehallen. Her leverede brugerne et fyldestgørende indblik i hverdagens aktiviteter, som også høstede stor politisk anerkendelse efterfølgende.

Fremtiden
Rikke Pinjenburg og Kirsten Middelbo havde et godt møde med Peter Sørensen onsdag. Udetaljeret beskrevet skal bestyrelsen tage stilling til om Hovedgård Svømmebad og Friluftsbad fortsat skal være en kommunal institution. I kommunalt regi vil en renovering pga anlægsloftet have lange udsigter som beskrevet i budgetaften. Vælger man derimod en model som selvejende institution kan arbejdet gå ret hurtigt igang. Måske den selvejende institution Hovedgårdhallen, som jo også skal tilbygge i nær fremtid, er en mulighed for et samarbejde, men muligheder er der flere af.
 Det bliver en både spændende og travl tid Hovedgårds ildsjæle går i møde.
 Men et er sikkert, hvis Hovegårds borgere vil, er der fortsat et svømmetilbud i Hovedgård - og det har de allerede skrevet under på.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024