Ny biblioteksleder i Horsens Kommune

Claus Hagstrøm Hansen
Claus Hagstrøm Hansen
Ny biblioteksleder i Horsens Kommune
08. 11 2018
Utraditionel og nytænkende leder skal stå i spidsen for bibliotekernes udvikling. 45-årige Claus Hagstrøm Hansen starter den 15. november som biblioteksleder i Horsens Kommune.

-Med Claus Hagstrøm Hansen får vi en utraditionel og nytænkende biblioteksleder, der skal sætte mål og retning for udviklingen af kommunens biblioteker og sikre bibliotekernes bidrag ind i et aktivt og involverende civilsamfund. Jeg har store forventninger til samarbejdet med Claus, der kommer med ny energi fra universitetet kombineret med mange års relevant ledelseserfaring fra erhvervslivet, siger Morten Fogh, Chef for Bibliotek, Borgerservice og Fritid i Horsens Kommune.

Biblioteksleder med en utraditionel baggrund

Claus Hagstrøm Hansen er Cand.scient.bibl. fra Københavns Universitet med speciale i kulturformidling. Han har endvidere en solid, og for biblioteksvæsenet utraditionel ledelsesbaggrund, idet han har været ansat som leder i det private erhvervsliv i mere end 15 år. Claus kommer fra en stilling som digital formidler på Horsens Bibliotek, hvor han blev ansat umiddelbart efter endt universitetsuddannelse i foråret 2018.

-Jeg ser frem til, at jeg i mit nye job, kan gøre brug af ikke kun min akademiske baggrund, men også mine mange år som leder udenfor det offentlige system, og dermed tilføre bibliotekerne i Horsens Kommune en nytænkende ledelsesstil, siger Claus Hagstrøm Hansen, der blandt andet har specialiseret sig i digital dannelse, et emne han også har skrevet flere faglige artikler om.

En indfødt horsensianer og lokal forfatter

Claus Hagstrøm Hansen er født og opvokset i Horsens, hvor han også nu er bosiddende med sin familie. Claus er en flittig skribent, og som skønlitterær forfatter har han udgivet tre romaner.

-Bøger er i mit blod, og når jeg har fri, så slapper jeg af med ikke kun at læse i dem, men også med selv at skrive dem, uddyber Claus Hagstrøm, der udkom i sommeren 2018 med en ungdomsroman, der foregår i en navnløs østjysk provinsby i bunden af en smuk fjord.

Biblioteket er i trygge hænder i en stærkt digitaliseret verden

Claus Hagstrøm Hansen tiltræder sin nye stilling som biblioteksleder den 15. november 2018, hvor han tager fat på de mange spændende arbejdsopgaver, der venter, når Horsens Kommunes biblioteker skal fornyes og styres ind i fremtiden i en stærkt digitaliseret verden.

- Jeg anser mig selv for at være en digital borger, men jeg er også selv dannet af det traditionelle folkebibliotek, og den litteratur, det formidler. Jeg er desuden idealist, og jeg tror på folkebiblioteket som et fællesskabende og urbant forsamlingshus. En af mine fremmeste opgaver bliver derfor at forene digitaliseringen af folkebiblioteket med dannelsestanken, siger Claus Hagstrøm, der selv fik passionen for litteraturen formidlet på netop Horsens Bibliotek. Først som barn, som bruger af det gamle bibliotek i Beringsparken og siden som ung i senfirserne og flittig låner på det nuværende bibliotek i Tobaksgården. Nu skal han så stå i spidsen for videreudviklingen af bibliotekerne i Horsens Kommune.