299 unge og voksne kommer travle virksomheder til undsætning



Virksomheder over hele landet har længe efterspurgt kvalificeret arbejdskraft til at imødekomme de mange ordrer, der tikker ind hver uge. I Horsens gør 299 unge og voksne noget ved den udfordring – de uddanner sig. Det viser de nye tal for antallet af elever, der den 17. januar 2019 startede på grundforløb 2 på Learnmark Tech.

På grundforløb 2 (GF2) vælger man den erhvervsuddannelse, man vil uddannes indenfor. Her viser tallene, hvordan GF2-eleverne i januaroptaget 2019 har valgt.

• 57 procent inden for bygge- og anlæg
• 26 procent inden for teknologi
• 10 procent inden for transport og lager
• 7 procent inden for hotel og restaurant

Når de unge og voksne i juni 2019 har bestået deres grundforløbsprøve, er de klar til at starte i lære inden for deres fag.

I januar 2018 startede 235 unge og voksne på GF2 på Learnmark Tech. Det betyder, at omkring 28 procent flere unge og voksne i Horsens er i gang med en teknisk erhvervsuddannelse i forhold til samme tid sidste år. Den stigning ser Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech, som en gevinst for det lokale erhvervsliv.

”Det glæder mig, at vi i Horsens har fremgang i antallet, der vælger en teknisk erhvervsuddannelse. Vi er dagligt i kontakt med virksomheder, som efterspørger lærlinge, og dem vil vi i fremtiden kunne hjælpe bedre. Også virksomheder uden for vores nærområde er begyndt at kontakte os for at høre, om vi har potentielle lærlinge,” siger Kim Clausen.

Stigning i antallet af uddannelsesaftaler

Inden for de fleste brancher er der tradition for, at lærling og mester underskriver en uddannelsesaftale i slutningen af GF2. Tendensen har de seneste år været, at flere og flere mestre indgår en aftale med deres kommende lærling, inden de starter på GF2.

Omkring 25 procent af de GF2-elever, der starter på Learnmark Tech i januar 2019, har en uddannelsesaftale. Det er langt flere, end det plejer at være.

”To tredjedele af de struktørelever, der starter på GF2 den 17. januar, har uddannelsesaftale, og det er kun et spørgsmål om tid, før de resterende får en læreplads. Det er altid tilfredsstillende at kunne lave et godt match mellem lærling og virksomhed, og mit råd til virksomhederne er, at de så tidligt som muligt får kontakt med eleven og får underskrevet en uddannelsesaftale,” understreger afdelingschefen.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024