Stryg sejlene – Reb stormasten – Alle mand på dæk



Som 12-årig blev skibsdrengen Gustav Wilmerding kidnappet af pirater i havet omkring Dansk Vestindien, men i stedet for at lade sig slå af de fængslende omstændigheder i piraternes varetægt blev den unge knægt grebet så meget af livet ombord på piratskibet, at han som voksen selv tørnede ud som kaptajn på sit eget piratskib – og blev en frygtet én af slagsen i slutningen af 1600-tallet i havene omkrig Caribien.

Den danske pirat blev hurtigt kendt under navnet Kaptajn DING DONG, fordi han altid ringede med skibsmastens klokker, når hans besætning gik til angreb. Han ringede også med klokkerne, når hans skib nærmede sig hjemstavnen, så alle inde på land vidste, at der var bytte med hjem, og der skulle holdes en stor fest - når byttet var solgt.

Kaptajn DING DONG havde dog den forordning, at til festen måtte ingen bære våben eller lignende.

Der går dog også en version af historien om Kaptajn DING DONG, der ved indledningen til kapringen af et skib lod et orkester spille om bord, men uanset hvilke legender og myter, der klæber til Kaptajn DING DONG står én ting helt fast: Han var fantastisk til at holde fester, og det er naturligvis derfor, at Den Store Piratfest i Østbirk er inspireret af Kaptajn DING DONG.

Kaptajn DING DONG`s rygte var nok til at få handelsskibe til at opgive kampen på forhånd, for piratkaptajnen med de danske aner var berygtet for sin brutalitet – og for de klokker eller musik, som sømændene kunne høre derude i havgusen.

Det lykkedes Kaptajn DING DONG, alias Gustav Wilmerding, at blive så gammel, at han til sidst gik på pension og slog sig ned på øen Little Thatch, hvor han oprettede et plejehjem for aldrende pirater og sørgede for, at de kunne nyde resten af tilværelsen med blandt andet kabaret med mavedansere, der optrådte hver aften, og et helt harem af villige kvinder.

– siger historien i hvert fald.

Hvis du vil være en del af denne historie, kan du komme til piratfest i Østbirkhallen 11. maj og billetsalget er allerede godt i gang. Du kan købe din billet gennem disse guvernører:

Bjarne Pedersen 2331 5072
Henrik Sund 2280 5153
Rikke Nielsen 2246 6687
Thea Blom Jensen 2945 6183
Mia Dengsøe 2062 8895
Anita 2291 4185
Helle Jensen 2025 1775
Bent Jensen 2841 5206
Stefan Nielsen 2048 5523

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024