Influenza har det nemt i Danmark



(Arkivfoto)

På trods af at det blot tager få sekunder at blive vaccineret, er gratis og ufarligt er der alt for få danskere der bliver det. Især vedr. statens tilbud om gratis vaccination til alle der er fyldt 65 år inden 15 januar 2020, gravide (2. og 3. trimester) og personer med nedsat immunforsvar er der grund til bekymring.

Influenza koster liv

- Der var en lille stigning i antallet af ældre der blev vaccineret i 2018 fra 50% af alle over 65 år til 52%. Det er naturligvis positivt at det går den rigtige vej. Men da målsætning fra både Sundhedsstyrelsens og WHO´s side er 75% synes der at være lang vej endnu, fortæller cheflæge for Danske Lægers Vaccinations Service, Mogens Rishøj.

Manglende forståelse blandt ældre borgere og andre med øget risiko

- Der er måske en manglende forståelse for, at influenza ikke bare er en grel forkølelse, der kan klares med en romtoddy og et par dage på sofaen med Netflix. Influenza er gledet ind i vores sprogbrug når vi skal forklare familie, venner og arbejde når vi synes at være lige lidt mere syge end bare forkølet om vinteren. Men influenza er ikke en bare en hård forkølelse. Sidste år døde 1.644 danskere af influenza ifølge Statens Serum Institut. 1.200 af disse var over 64 år, udtaler cheflægen.

Over 1.000 steder du kan blive vaccineret fra 1. november

For 22. år i træk sender Danske Lægers Vaccinations Service vaccinatører ud til over 1.000 vaccinationsarrangementer over hele landet. Er man fyldt 65 år inden 15 januar 2020, kronisk syg, gravid i 2. og 3. trimester eller førtidspensionist er vaccinationen gratis. For alle andre koster det 200 kr. at blive vaccineret.

Mød blot op uden tilmelding til et vaccinationsarrangement:
Find et arrangement nær dig på www.stopinfluenza.dk

”Du beskytter ikke kun dig selv, men også dine nærmeste. Bliver du ikke syg, smitter du heller ikke” siger cheflæge Mogens Rishøj

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024