Julehjælp varmer de rette steder



Jeg er så glad for samarbejdet. Det giver mening, og har lettet vores arbejde, siger Hanna Bülow (tv), hvis hjerte banker for at hjælpe udsatte familier. Her ses hun sammen med Ulla Hjorth (th) fra Horsens Kommune.

Af Mette Pamperin Rasmussen

- Det er den nemmeste og mest rigtige måde at gøre det på, siger Hanna Bülow der er formand for Mødrehjælpen i Horsens.

99 familier med 146 børn. Så mange mennesker modtager denne jul en julehjælpspakke fra Mødrehjælpen i Horsens, så de får mulighed for holde jul med julemad og gaver og hvad sig dertil hører.

Heldigvis er Mødrehjælpen ikke det eneste sted, hvor det er muligt at få julehjælp. Flere velgørende organisationer uddeler hvert år en julehjælpspakke, som er med til at sikre julehyggen for udsatte familier.

Nemt at søge, fair fordeling

Tidligere skulle familierne søge om julehjælp hos den enkelte organisation, som selv stod for fordelingen af pakker. Det betød, at nogle borgere søgte flere steder for at øge chancen for at få julehjælp, mens andre gik forgæves.

Sidste år gik Horsens Kommune sammen med organisationerne om at sikre en fair fordeling af julepakkerne. Det betyder, at familierne nu kun skal ansøge ét enkelt sted, nemlig på kommunens hjemmeside. Kommunen sikrer, at modtagerne er i målgruppen og fordeler ansøgerne til hjælpeorganisationerne i samarbejdet. Derefter uddeler hjælpeorganisationerne selv deres pakker. På den måde fordeles hjælpen ligeligt til dem, der har behov.

- Julepakkerne redder julen for rigtig mange familier. Derfor vil vi gerne sikre os, at så mange familier som muligt får glæde af dem, fortæller Ulla Hjorth, som har koordineret julehjælpsindsatsen i Horsens Kommune.

- Vi er rigtig glade for ordningen, som er alletiders gode idé. Nu har vi en sikkerhed for, at det er sårbare familier, der modtager hjælpen, og vi vil gerne gøre en forskel - især for børnene. Jeg synes, det er flot, at vi var de første til at lave dette samarbejde i Horsens, og jeg har opfordret andre kommuner til at gøre det samme, siger Hanna Bülow.

Mødrehjælpen uddeler julepakker mandag den 16. december mellem kl. 10.00 og 17.00.

Pakken består af et gavekort til fødevarer i Rema 1000 på 800kr., en pakke produkter fra Normal i Skanderborg samt et gavekort på 250kr. til en julegave til hvert barn fra Kidz eller Sportsmaster.

I år er endnu to organisationer kommet med i samarbejdet, nemlig Pinsekirken og Lions Club, Brædstrup.

Hjælpeorganisationer i samarbejdet:

· Mødrehjælpen
· Røde Kors Nord
· Røde Kors Horsens
· Frimurerlogen Horsens
· Pinsekirken
· Lions Club Brædstrup

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024