Jesper er Danmarks bedste tagdækkerlærling



21-årige Jesper Kragelund Sørensen er tagdækkerlærling hos Sørens Tagdækning A/S i Aulum bliver udlært i september 2021. Han tager sine skoleforløb på Learnmark Tech i Horsens.

Først vandt Jesper Kragelund Sørensen Arbejdsmiljøprisen inden for sit fag, og senere blev han udråbt som DM-vinder.

- Det er gået meget bedre, end jeg havde forventet. Lige før vindernavnet blev råbt op, gav vi alle fire hinanden hånden og sagde: ”Lad den bedste mand vinde.” Da mit navn blev råbt op, og jeg så det på storskærmen, måtte jeg læse det to gange, før jeg troede på det. Det betyder selvfølgelig også meget, at jeg har vundet Arbejdsmiljøprisen, for det viser, at jeg ved, hvordan jeg skal passe på mig selv, sagde en stolt og storsmilende Danmarksmester omgivet af sin mester, kolleger, familie, undervisere og sin makker Stefan Fogt Stærmose, som også deltog i tagdækkerkonkurrencen for Learnmark Tech.

Vinder for 2. gang

Det er fjerde gang, at Sørens Tagdækning A/S har en deltager med til DM i Skills, og det er anden gang, at en af hans lærlinge vinder den eftertragtede titel. Omkring 20 af Jesper Kragelund Sørensens kolleger var kørt til København for at støtte ham på konkurrencens sidste dag. Heriblandt var de tre øvrige Skills-deltagere og naturligvis tagdækker Søren Dam.

- Jeg er en stolt mester – jeg kan ikke være andet!  Og jeg er glad for, at vi er mange fra firmaet, der bakker ham op her i København i dag. Hos os er vi måske lidt utraditionelle, for vi sender sommetider vores lærlinge alene ud på en opgave. De må ringe hjem, så meget de vil, men jeg tror, de lærer rigtig meget af at stå på egne ben, fortæller en glad mester foran lærlingenes DM-opgave i København.

Vinder for 5. år i træk

Det er femte år i træk, at en tagdækker, der tager sine skoleforløb på Learnmark Tech, vinder DM i Skills, og det gør afdelingschef Kim Clausen stolt.

- Først og fremmest er jeg stolt af Jesper, som har vundet DM i Skills for tagdækkerlærlinge. Det er fire særdeles dygtige Skills-deltagere, og konkurrencen har været tæt. Når lærlinge vinder DM i Skills er det samtidig en stor cadeau til den virksomhed, hvor de er i lære. Det er her, de lærer at planlægge deres arbejde og får rutinen, som de trækker på til DM i Skills, understreger Kim Clausen, der samtidig takker skolens faglærere for at levere undervisning på et højt fagligt niveau.

Respekt for godt håndværk og stærk vilje

Kim Clausen har fulgt konkurrencedeltagerne tæt til DM i Skills, og han har stor respekt for alle Learnmark Techs deltagere, og det de har præsteret i konkurrencen.

- Jeg er imponeret af det arbejde, som vores deltagere har leveret de seneste tre dage – det er en kraftpræstation, som man kun kan have stor respekt for. Alle deltagerne har ydet deres allerbedste og viljen til og stoltheden ved at vise, hvad godt håndværk er, har båret dem frem, når de efter mange timers arbejde har knoklet videre, siger Kim Clausen.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024