Nu kan du snart bade i Hovedgård igen

Formand for Hovedgård Svømmeklub Helle Kurup, glæder sig til friluftsbadet igen kan tage mod badegæsterne.
Formand for Hovedgård Svømmeklub Helle Kurup, glæder sig til friluftsbadet igen kan tage mod badegæsterne.
Nu kan du snart bade i Hovedgård igen
20. 06 2020
Så er der godt nyt til vandhunde i Hovedgård og omegn – byen friluftsbad kan åbne og tage mod badegæster resten af sommeren, dog med nogle regler om hygiejne og afstand som de fleste efterhånden kender til.

Vi kan allerede fortælle indledningsvis, at vi ikke ved hvornår friluftsbadet i Hovedgård åbner for sommeren, men sæson slutter i weekenden uge 34.

Usikkerhed om åbningsdato

Fra friluftsbadets bestyrelse vil man meget gerne kunne melde en åbningsdato ud allerede nu, men der er flere praktiske opgaver som skal løses inden man kender en præcis dato og ny formand for Hovedgård Svømmeklub, Helle Kurup som overtog posten i maj måned, har sammen med den øvrige bestyrelse haft travlt med at gøre klar til åbningen og forklarer:

- Vi har en del ting som skal falde i hak først. Hovedgård Skole har bestilt en slamsuger der skal komme i denne uge [25] og tømme bassinet, så det kan blive rengjort. Når det er sket, skal der fyldes vand i – det tager et par dage! Sidst men ikke mindst skal vandet have lov til at ”falde til ro” med klor og syre, og det kan godt tage en uges tid. Og endelig… inden vi får lov at tage det i brug skal Eurofins ud og tage en kontrolleret prøve af vandet. Resultatet af denne prøve, skal sendes ind til Horsens Kommune, som så siger OK til at vi kan åbne for gæsterne.

Dette er nogle af årsagerne til at man endnu ikke kan melde en åbningsdato ud til de mange som allerede nu savner at kunne tage en forfriskende dukkert eller svømmetur i Hovedgård Friluftsbad.

Personalet er grunden til at det lykkes

Hovedgård Svømmeklub stiller det sædvanlige personale til gæsternes rådighed; livreddere og kioskpersonale. Allerede nu har man haft ”personalemøde” og alle er klar til at tage mod badegæsterne, og de er klar over at der er kommet ekstra regler i denne sæson, som alle i omklædning og friluftsbadet skal efterleve.

En god nyhed er at entreprisen er uændret, og det koster stadig kun 20 kr. at benytte badet og hvis man køber et ti-turs klippekort er prisen kun 15 kroner per besøg.

- Personalet både på indendørsholdet og i friluftsbadet fortjener stor ros, de har taget det så flot, fortæller en stolt formand Helle Kurup.

Kan ikke lukke alle ind

Grundet reglerne for friluftsbadet, er det kun tilladt at have maksimalt 50 gæster inde ad gangen og for at have styr på antallet af gæster, bliver kioskpersonalet udstyret med en klik-tæller og kan på den måde hele tiden holde styr på antallet af gæster som bliver lukket ind og ud.

Nye ændrede regler betyder også at man ikke må dele legetøj og derfor kan medbringe sit eget – rengjorte legetøj med ind på området. Man skal også tage sit skiftetøj med ind til bassinet i en pose.

Bestyrelsen ser gerne at gæsterne hygger når de opholder sig ind på græsset ved bassinet og Helle Kurup uddyber:

- Folk må meget gerne tage deres strandparasoller og baby-skyggetelte med ind til bassinet. Men ikke pavilloner, læhegn og det der ligner.

Sæsonen varer indtil slutning af august

Når man får grønt lys fra Horsens kommune til at åbne for gæsterne, holder man åbent i skolernes sommerferie alle ugedage kl. 12.30 – 17.30 og i ugerne 33 – 34 ændres åbningstiden i weekenderne til kl. 13 – 17. Sidste åbningsdag bliver 23. august.

I efterårssæsonen har Hovedgård Svømmeklub masser af nye spændende ting på programmet, men da man endnu ikke har alle aftaler og planer på plads endnu, må vi vente med at løfte sløret til senere på året.

Regler for friluftsbadet 2020

• Overhold myndighedernes retningslinjer - 1 meters afstand
• Vi lukker max 50 personer ind i friluftsbadet ad gangen
• Medbragt legetøj skal være rengjort
• Dine ting (tøj og håndklæde) må ikke ligge i omklædningsrummet, men skal medbringes på græsplænen
• Uledsagede børn der ikke kan svømme uden bælter og vinger sendes hjem igen
• Livredderens anvisninger skal altid følges
• Rygning og alkohol er ikke tilladt i friluftsbadet
• Ophold i friluftsbadet er på eget ansvar

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook