Nu kan du tage Endelave-kaninen med hjem

Foto: Peter Marczak
Foto: Peter Marczak
Nu kan du tage Endelave-kaninen med hjem
10. 04 2019
Tag børnene med på øen Endelave med de vilde kaniner i påskeferien og få et evigt minde med hjem. VisitHorsens introducerer en krammevenlig udgave af øens langørede kendetegn.

Den er blød, plysset og børnevenlig. Øen Endelave er kendt for sin store bestand af vilde kaniner, så nu får alle mulighed for at tage den med hjem efter et besøg. VisitHorsens sender nemlig en eksklusiv bamset udgave af Endelave-kaninen på gaden.

"En god måde at forlænge sin rejseoplevelse er at tage en souvenir med hjem fra de steder, hvor du har været. Det unikke på Endelave er de vilde kaniner, og derfor skal børn og barnlige sjæle selvfølgelig have en kanin at putte sig ind til som minde om besøget. Bamsen har samtidig et mærkat, så ingen er i tvivl om, hvor man har været," siger turistchef i VisitHorsens, Helle Berthold Rosenberg.

Og hvad er et bedre tidspunkt at præsentere den nye kanin end i påsken, hvor påskeharen i forvejen er på spil rundt om i landet?
"Der er godt nok tale om en kanin, men for børn minder de om hinanden, og de fleste børn kan ikke stå for de bløde, søde dyr med deres lange ører," siger turistchef Helle Berthold Rosenberg.

Endelave-kaninen kommer i salg på Endelavefærgen, hos Endelave Kro og Gæstgiveri og i turistinformationen på FÆNGSLET. Tøjkaninen er 27 cm lang, 19 cm høj og koster 80 kroner.

Perfekt til en sjov og hyggelig familietur

På Endelave venter gode oplevelser året rundt, men især summer øen af liv i skolernes ferier.

"Øen Endelave byder på fantastisk natur, vilde kaniner, lægeurter, spændende vandreture på ruten med det velklingende navn Kaninoen og meget mere, så vi opfordrer til, at man bruger påsken på en sjov dagstur til en af landets ø-perler. Og har man et ø-pas, bliver turen endnu sjovere," siger turistchef Helle Berthold Rosenberg.

Endelave er velegnet som mål for både endagsture og længere ferier, og der er fine muligheder for at sove på øen. Endelave Kro og Gæstgiveri tilbyder fx både frokost og aftensmad hele ugen, og du kan kombinere opholdet med at opleve Endelave fra hesteryg med Turridning Endelave. Kongevejens Elite- Købmand holder åbent alle dage på nær 2. påskedag og har alt i dagligvarer. Se åbningstider på færgen.

Transport til og fra Endelave

Lige nu kan man tilmed spare penge på færgebilletten. Endelave-færgen sejler dagligt mellem Endelave og Snaptun færgehavn. Turen tager ca. 60 minutter og byder på en enestående udsigt.