Ny instruktør og nye holdtilbud i Hovedgård Svømmeklub

Ny instruktør og nye holdtilbud i Hovedgård Svømmeklub
31. 07 2020
Når svømmesæsonen skydes i gang i Hovedgård IF Svømmeklub til september, bliver det foruden de velkendte hold også med 4 nye og skønne tilbud på programmet.

4 nye holdtilbud

De nye hold i denne sæson er:

1) Plask & leg med mor/far (4-5 år).
2) Børn med behov for særlig opmærksomhed (5-12 år).
3) Vandskræk voksne.
4) Aqua Cross (16+).

Aqua Cross er en højintensiv og tidseffektiv træningsform, der er inspireret af traditionel crossfit og kombinerer styrke- og pulstræning med øvelser og aktiviteter på både land og i vandet.

Ny instruktør på mandagsholdene

Til at undervise på klubbens nye hold har vi ansat Maja Skytte som instruktør i svømmeklubben. Maja er uddannet fritidspædagog og har foruden uddannelsen til svømmeinstruktør videreuddannet sig inden for bl.a. babysvømning og inden for handicapområdet, hvor hun er certificeret Halliwick-instruktør.
Halliwick er et svømmekoncept udviklet til personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, men som også er særdeles velegnet til begynderundervisning af børn og voksne uden funktionsnedsættelser.

Denne særlige viden er ligeledes nyttig til Aqua Cross, hvor Maja har helt styr på, hvordan man bruger kroppen og rekvisitter i vandet til at skabe størst muligt vandmodstand - Så hvis du er klar på styrketræning i vand, så er det holdet Aqua Cross, du skal tilmelde dig denne vinter.

Maja har mere end 10 års svømmeundervisererfaring i rygsækken på både almene svømme- og familiehold og på de mere specialiserede hold som voksne/børn med vandskræk og undervisning af børn med særlige behov.

Maja er i forvejen kendt af nogle af børnene på Hovedgård Skole, idet hun i et samarbejde mellem Hovedgård Skole, Svømmeskolen Boblen og DGI har stået for svømmeundervisningen af børnene i orange fløj, superviseret lærerne mv.

Aqua Fitness fortsat om tirsdagen

Tirsdagens mange Aqua Fitness hold står Ina Schelander fortsat i spidsen for. Hun har gennem mange år selv dyrket Aqua Fitness og brænder for bevægelse og træning i vand. Som hun siger: “Vi skal have pulsen op, få sved på panden, alt imens vi har det sjovt. Mest af alt fordi når vi smiler og griner, snyder vi kroppen til at tro, det ikke er hårdt.” 

Børneholdene om onsdagen og torsdagen kører videre med de kendte instruktører fra sidste sæson: Isabella Boysen og Caroline Mathiassen. Instruktørerne til børneholdene kommer løbende på DGI's svømmeinstruktørkurser, så de er klædt godt på til opgaven og samtidig kan udvikle sig som instruktører. På holdene for begyndere er der foruden instruktør også to hjælpeinstruktører, og på letøvede en hjælpeinstruktør foruden træneren. De fleste af hjælpetrænerne er gengangere fra sidste sæson. De glæder sig alle til at give børnene røde kinder og dejlige, aktive oplevelser i vandet hver uge.

Lavt medlemskontingent

I Hovedgård Svømmeklub lægger vi stor vægt på, at alle skal have mulighed for at lære at svømme. Dette afspejles selvfølgelig også i medlemskontingentet. Som barn koster det blot 400 kroner at svømme i vintersæsonens knap 7 måneder fra september til marts og for voksne 450 kr.

Læs mere på klubbens hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig: www.hovedgaardsvommeklub.dk Første svømmedag er mandag d. 7. september. Sidste svømmedag i sæsonen er torsdag d. 18. marts 2021.

Vel mødt! lyder det fra HIF Svømmeklubs bestyrelse.