Nyt udvalg skal sætte fokus på forbrug og grøn omstilling

Nyt udvalg skal sætte fokus på forbrug og grøn omstilling
29. 06 2018
Behov for at tænke anderledes

-  Vi skal alle tage nej-hatten af, hvis det skal virke. Sådan siger Sinnet Ellehauge Haag, som er næstformand for Horsens’ nye grønne tænketank ”Grøn Ressource og Omstilling, der forkortet bliver kaldt GRO. Det er formanden Paw Amdisen enig i:
 - Der er behov for, at vi ændrer vores tankegang og begynder at tænke anderledes omkring den grønne omstilling. Der er ikke længere nogen vej uden om. Problemerne banker på vores dør lige nu, siger han.

En særlig sammensætning af kompetencer
GRO blev stiftet efter kommunalvalget for at rådgive Plan- og Miljøudvalget, og den nye ”dreng” i klassen ligner ikke nogle af de andre politiske udvalg og råd i Horsens.
 - Det særlige ved GRO er, at vi er en broget flok med kompetencer og evner fra forskellige steder i civilsamfundet. Der er alt fra kulturpersonligheder til repræsentanter for Det Økonomiske Råd. Og politisk set, er der en bred repræsentation. Det er ret unikt, siger Paw.
Sinnet supplerer:
 - Faktisk er GRO ret apolitisk, fordi målet er det samme for os alle. Vi ønsker alle, at vi bliver bedre til at tænke grønt og bæredygtigt. Derfor er det vores opgave i GRO at komme med konkrete forslag, som er ambitiøse og innovative.

Det er for vores børns skyld
Når man spørger Paw og Sinnet om, hvad det er, der driver dem i kampen for at gøre verden til et grønnere sted, så er det især én ting, der motiverer dem.
 - Jeg har fem børn. Det har givet mig en bevidsthed om, hvad det er, vi giver videre til dem og deres børn. Og det kan godt være, at mennesket er ved at tvinge kloden i knæ lige nu. Men jeg er ret sikker på, moderjord svarer igen med store bogstaver, hvis vi vender det døve øre til ret meget længere, siger Sinnet.

Det samme siger Paw:
- Jeg har altid interesseret mig for økologi, miljø og bæredygtighed, men det blev for alvor en mærkesag for mig, da jeg fik børn. Det får pludselig en anden tyngde, når man bliver far, for man begynder at tænke over ting som ”får mine børn de samme muligheder som jeg har haft? Som f.eks. rent drikkevand?, Det synes jeg er skræmmende.
 GRO vil inden for de næste 4 år arbejde med emner inden for bl.a. FN’s klimamål, cirkulær økonomi samt naturbeskyttelse og adgang til naturen.