Odder kunsthåndværkermarked

Odder kunsthåndværkermarked
05. 08 2018

Når kunsthåndværkermarkedet på Banegårdspladsen i Odder afholdes den 11. august i år, er det 12 år siden, de hvide parasoller for første gang blev slået op i forbindelse med dette særlige kunsthåndværkermarked i byen.

Markedet er en årlig og velbesøgt begivenhed
Mange tusinde mennesker har gennem årene besøgt kunsthåndværkermarkedet, som altid finder sted 2. lørdag i august. De mange gæster og det gode samarbejde med Café Pakhuset samt det musikalske indslag, har været med til at gøre markedet til en god årlig begivenhed. I år er det de to unge musikskoleelever Louise og Nicoline Pedersen Møller, der glæder sig til at spille klaver og tværfløjte på markedspladsen.

Kunsthåndværk på højt niveau
Markedets succes skyldes selvfølgelig i særlig grad de dygtige kunstnere, både lokale og gæstekunstnere, som gennem årene har slået deres boder op, så de kunne vise og sælge deres arbejder. Der er tale om kunsthåndværk på højt niveau. Ikke mindst den kvalitet har gjort kunsthåndværkermarkedet i Odder til noget særligt, som man også kommer udenbys fra for at opleve.

Mange forskellige kunstnere
Det er glaskunstneren Dorthe Bent og keramiker Birthe Rågård, som får markedet op at stå. Og ud over de mere eller mindre faste lokale kunsthåndværkere har de hver år også inviteret en række forskellige gæstekunstnere. Interessen har været stor og alle årene er resultatet blevet et marked med mange forskellige slags kunsthåndværk.

God lokal opbakning
Siden starten har der også været en fin opbakning fra Visit Odder, som har været med til at informere om Kunsthåndværkermarkedet. Og Odder Produktionsskole har lavet plakater og foldere.
 Arrangørerne, kunstnerne, cafeen og musikken glæder sig til dagen med de mange gæster, som vælger at komme forbi markedet lørdag den 11. august 2018 kl. 10.00 – 16.00. Alle er meget velkomne.