Østbirkhallen emmede af liv

Østbirkhallen emmede af liv
05. 11 2017

- Det er svært andet end at konkludere, at det samlet set har været en kæmpe succes. Sådan sammenfatter Hanne Nielsen weekendens ”Move for Life”-arrangement i Østbirk. Hanne Nielsen har været tovholder for den lokale del af arrangementet, som er sat i søen af Horsens Kommune i samarbejde med DGI.
 I Østbirk har Østbirk Idrætsforening suppleret de mange DGI-tilbud med flere lokale input, og folk har sat pris på det store og alsidige tilbud, der kom ud af det. Kun et par af programpunkterne fik ikke den fortjente tilslutning.
 - Det har generelt været stor opbakning – også fra folk, vi ikke ser så tit i hallen, og det har været rigtig dejligt og et af formålene med vores program. Det er både store og små, vi har haft i hallen, og det har været vores indtryk, at både børn og voksne har hygget sig. Østbirkhallen har i hvert fald emmet af liv lørdag og søndag, fortæller Hanne Nielsen.
 - Vi har også fået flere opfordringer til at gentage lignende arrangementer, og den opfordring vil vi selvfølgelig drøfte i idrætsforeningens bestyrelse, siger den lokale tovholder, der søndag eftermiddag kunne lukke og slukke efter det sidste programpunkt med et ”Tusind tak for opbakningen”.
 Move for Life-arrangementet startede lørdag middag med Kin-Ball – en nyopfundet sportsaktivitet, hvorefter hal og klubhus blev overtaget af de kurdiske familier, der de seneste år er flyttet til Østbirk. Først serverede de nogle spændende og meget lækre kurdiske retter, som de fik megen ros for af et stort publikum, der efterfølgende dansede med, da der var kurdiske sange og danse i hallen.
 Derpå fulgte besøget af DR’s Store Nørd, og det trak mange børn til – og deres forældre fulgte lige så fascineret med, da ”tryllerierne” rullede over scenen i Østbirkhallen.
 Så var det igen tid til selv at være aktiv sammen med to dance og fitness-instruktører, der blev afløst af Funballz, som tiltrak både børn og voksne, der ville spille fodbold iført ”rumdragt”.
 Den massive opbakning fortsatte, da løbeafdelingen bød på løbe- og gåtur gennem Østbirk – på tre eller fem kilometer ad veje og stier, som ikke alle kendte i forvejen. Ruterne var forsøgt oplyst med fakler, men vinden slukkede de fleste.
 Til al held trådte Bjarne Hansen, Østbirk Savværk, til med en masse træstykker, der bedre kunne holde ilden ved lige og samtidig gav en fantastisk hygge rundt på stierne.
 - Vi er Bjarne fra Østbirk Savværk meget taknemmelig for denne donation, siger Hanne Nielsen.
 I alt var der ca.140, der valgte denne lørdags aften-tur gennem Østbirk, og de fleste drak efterfølgende aftenkaffen i hallen.
 Badmintonafdelingen havde i mellemtiden udrustet badmintonbanerne til Natminton, som er badminton spillet i mørke med selvlysende streger, net og fjerbolde – også denne aktivitet havde stor søgning.
 Det gjaldt også dagens sidste programpunkt, nemlig Midnatsgudstjenesten, der blev afviklet i klubhuset med sognepræst Lone Buhl Pedersen og et halvt hundrede – fortrinsvis yngre og helt unge – deltagere.
 Søndag morgen var der dækket op med gratis kaffe og rundstykker, hvorefter familieaktiviteterne fyldte hallen med forskellige aktiviteter, og i klublokalet sang Michael Winckler – desværre var der alt for mange, der gik glip af denne dejlige sang- og musiktime.
 Til sidst var der lasergame og E-sport, som også samlede mange børn, unge og en del voksne, der satte punktum på en begivenhedsrig weekend i Østbirkhallen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!