Østjyske skoleelever løb 720.000 kr. ind til lungesyge børn

Østjyske skoleelever løb 720.000 kr. ind til lungesyge børn
09. 05 2019
10.000 østjyske skoleelever var med, da Team Rynkeby Skoleløbet blev afviklet på skoler i hele landet fredagen før påskeferien. Resultatet af elevernes indsats er nu offentliggjort.

305 danske skoler satte lungerne på skoleskemaet, da de fredagen før påskeferien deltog i Team Rynkeby Skoleløbet til fordel for Børnelungefonden.

Inden løbet kunne de i alt 94.000 deltagende skoleelever indgå sponsoraftaler med familie og venner, og deres indsats er nu resulteret i en donation på hele 6,2 mio. kroner til Børnelungefonden.

Heraf stammer de 720.000 kr. fra Østjylland, hvor 10.000 elever fra 29 skoler deltog.

- Jeg er dybt taknemlig for det arbejde, som eleverne og ikke mindst deres lærere har lagt i dette projekt. Deres indsats betyder uendelig meget for børnelungeområdet, der har været underprioriteret i årevis – nu sker der endelig noget. Løbet betyder, at vi nu kan skabe øget bevidsthed om lungerne, og så betyder pengene, at vi kan igangsætte nogle af de livsvigtige forskningsprojekter, som der er så hårdt brug for, siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden.

Sikrer professorat

Det er Team Rynkeby Fonden, der for femte år i træk står bag Team Rynkeby Skoleløbet. De seneste tre år, der er blevet løbet til fordel for Børnelungefonden, hvilket har resulteret i over 24 mio. kr. til børnelungeområdet.

Pengene har blandt andet betydet, at Børnelungefonden har kunnet finansiere et nyt femårigt professorat til overlæge Kim G. Nielsen fra Dansk BørneLungeCenter ved Rigshospitalet.

- Professoratet gør det muligt at løfte dansk forskning i medfødte og erhvervede kroniske lungesygdomme hos børn og unge. Forskningen, men også en generelt øget fokusering på børnelungeområdet, er uhyre vigtig. Børn og unge med kritiske lungesygdomme skal opdages så tidligt som muligt, og det er livsvigtigt, at de får den bedst mulige behandling, siger Anne Brandt.

Styrker fællesskabet

Team Rynkeby Skoleløbet er blevet en påsketradition i mange danske skoler, og Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, oplyser, at løbet også næste år vil blive afviklet fredagen før påskeferien.

- Det er vigtigt for skolerne at have nogle gode traditioner, der bunder i nogle stærke værdier, og som kan være med til at styrke fællesskabet på tværs af klasser og alderstrin. Det er en af de vigtigste årsager til, at projektet på få år er blevet en så stor succes, siger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles også i Sverige, Norge og Finland. I alt deltager 245.000 elever fra 940 skoler i Team Rynkeby Skoleløbet i år.