Pas på din skraldemand – husk knude på alle poser

Husk, at alt mad- og restaffald skal i poser, og at der skal knude på poserne, lyder det fra Horsens Kommune. Foto: Horsens Kommune
Husk, at alt mad- og restaffald skal i poser, og at der skal knude på poserne, lyder det fra Horsens Kommune. Foto: Horsens Kommune
Pas på din skraldemand – husk knude på alle poser
25. 03 2020
Horsens Kommune opfordrer alle til at passe på vores skraldemænd ved at følge en række enkle råd om, hvordan man bedst håndterer sit affald for at undgå unødig smitterisiko.

Skraldemændene i Horsens Kommune risikerer at blive unødigt udsat for bakterier, når de kører ud og tømmer skraldespande. Derfor er det vigtigt, at vi alle tænker over, hvordan vi kan undgå at sprede bakterier og smitte gennem vores affald. Sådan lyder det fra Horsens Kommune, som beder alle om at passe på skraldemændene ved at følge nogle enkle råd.

For det første er det vigtigt, at alt mad- og restaffald kommer i poser, og at der bliver slået knude på alle poserne. Det skal forhindre, at skraldemændene kommer i kontakt med affald - hvor der kan sidde bakterier på - når de tømmer affaldsbeholderne.

- Dette er generelt en god anbefaling, men i den nuværende situation er den god at være ekstra opmærksom på, så det er trygt for vores skraldemænd at gå på arbejde, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Husk at holde afstand

For det andet er det vigtigt, at alle husker anbefalingen om at holde afstand - også til skraldemændene.
- Vi skal passe rigtig godt på hinanden i øjeblikket, og det gælder naturligvis også vores skraldemænd, som sørger for, at vi kan komme af med vores dagrenovation, siger Peter Sørensen.

Man kan også vise hensyn til skraldemændene ved ikke at overfylde sin skraldespand, så der er mindre risiko for, at der ryger affald ud under tømningen.

- Anbefalingerne om at putte mad- og restaffald i poser, at huske knude på poserne samt ikke at overfylde affaldsbeholderne gælder i den nuværende situation, men også helt generelt. Det forhindrer - både for skraldemændenes, men også borgernes egen skyld - at der kommer unødige bakterier i affaldsbeholderne, og at affald falder ud af affaldsbeholderne under tømning, forklarer Marie Lindberg Tefre, leder af Affald og Genbrug i Horsens Kommune.