Penge til ”ny industri” fra lokal fond

Lars Engell Friis, er formand for Fonden
Lars Engell Friis, er formand for Fonden
Penge til ”ny industri” fra lokal fond
14. 05 2019
Gurli og Hans Engell Friis fond støtter projekter på Industrimuseet og VIA.

Industrimuseet ønsker at opbygge en fast udstilling om industri i det 21. århundrede med udgangspunkt i et større forskningsprojekt. Udstillingen skal fokusere på den nyeste del af industriens historie, med udgangspunkt i Horsens. Udstillingen forventes at åbne medio/ultimo 2020.

Vi synes det er et spændende projekt. Specielt den fokus der er lagt på den nyeste og nutidige del af industriens historie, siger Lars Engell Friis, som er formand for Fonden.

Projektet er på mange måder også en omfavnelse af vores egen historie, fortæller Lars Engell Friis. Fonden har nemlig sit afsæt i virksomheden Friis Møbler A/S i Horsens, som i mange år var en af Danmarks største polstermøbelfabrikker. Der var Lars’ far, Hans Engell Friis, som grundlagde virksomheden, der på et tidspunkt havde mere end 400 medarbejdere på adressen på Vejlevej.

Det andet projekt som Fonden har valgt at støtte, er en opgradering af VIA’s Industri 4.0 trænings- og udviklingsfaciliteter, hvor virksomheder i samarbejde med VIA får mulighed for at kunne afprøve løsninger og efteruddanne medarbejdere. Træningsfaciliteterne er også med til at gøre Horsens til et attraktivt sted at uddanne sig til produktionsingeniør, og på den måde bidrage til, at det lokale erhvervsliv får lettere ved at rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer. Fondens støtte dækker indkøb af en Universal Robot UR 3 robot.

Gurli og Hans Engell Friis fond støtter forskning, udvikling, uddannelse indenfor almennyttige og almenvelgørende videnskabelige, humanitære, sociale eller kulturelle områder, foretaget af personer med tilknytning til lokalområdet Horsens Kommune.