Peter varsler forårets komme

Peter Kühne. Peters Planteskole, nyder det tidligere forårsvejr.
Peter Kühne. Peters Planteskole, nyder det tidligere forårsvejr.
Peter varsler forårets komme
19. 03 2020
Selvom kalenderen fortæller at vi er i marts måned og der burde være hvidt derude, så fortæller et besøg på Peters Planteskole i Sattrup en helt anden historie.

Peter Kühne er som altid at finde udendørs på sin planteskole og denne dag står kan i læ bag huset og træerne og nyder solens svage varme og udsigten til hvide skyer og blå himmel.

- Jeg kan slet ikke leve uden at komme udendørs hver dag. Jeg har lagt mærke til at der knopper på træer og buske og flere blomster er sprunget ud meget tidligere end hvad vi er vant til på vores breddegrader, siger Peter Kühne og henter sin trillebør så han kan få ryddet op i haven.

Det gode vejr og jordens temperatur er ved at være perfekt til at begynde havearbejdet og Peter Kühne kommer med gode råd til arbejdet:

- Det er ved at blive varmt og det har været en mild vinter… og det kan ukrudtet godt lide, så skynd jer ud og få det fjernet. Det er også et godt tidspunkt til at trimme løvfældende planter som frugttræer og buske. Stauderne må også klippes ned nu, fortælle Peter mens hans katte helt tydeligt nyder det flotte solskin og fra hønsegården istemmer hanen med et forårskåd kykkeli-kyyyyyy.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook